12.2 C
Ljubljana
četrtek, 30 marca, 2023

(PREJELI SMO) Mitja Felc (Delo) – raziskovalni novinar? Ne, pisun po nareku! VLADAVINA PRAVA?

Piše: Iva Pavlin Žurman

Saj ni res, pa je!
Mitja Felc je  zaključil včerajšnje skrpucalo (“Milko Novič dokončno rešen pregona za umor”, Delo, 23. dec. 2021):
 “Višje sodišče je oprostilno sodbo  (5 članski senat – sodnik Radonjić, op.) razveljavilo in zadevo vrnilo prvostopenjskim kolegom.” 
O tej razveljavitvi pišem “uličarka”,
kot nas je, udeležence sojenj, ki smo apelirali za resnico in pravico pred VS, v medijih in na spletu, označil občasni Delov komentator Mitja (v sodnih dvoranah ga nisem opazila) na https://dosjemilkonovic.si/post/537868/so-sodniki-nedotakljivi-koliko-casa-se-nezakonito-sojenje-na-visjem-sodiscu-v-ljubljani
“A je senat sklenil, da delci streljanja niso dovolj za obsodbo. Tožilka se je na takšno odločitev pritožila, vendar je bil čas na Novičevi strani.”
 
Felcu in drugim v vednost: Da so delci iz več vrst streliva (dr. Novič je raziskoval tudi streliva), je ugotovila nemška izvedenka že leta 2016!
Dr. Gebhart: “Število delcev na jakni v veliki meri govori v prid tezi, da ti delci izvirajo iz različnih virov sledi izstrelov (vrst streliva) – in PREJ NE iz streliva kaznivega dejanja.”
Kar pa je kasneje “prezrla” tako sodnica Koleta (obsodba na 25 let zapora, april 2017) kot, po pritožbi obrambe, senat višjega sodišča (pravnomočna sodba, dec. 2017) z “znanima” sodnico S. Živič (kasneje kandidatko za vrhovno sodnico) in sodnikom M. Štrukljem (Patria).
Je pa Felc pravilno ugotovil da je bil ČAS na Novčevi strani! Da bi Novič, po odhodu hčerke od doma, uspel priti na kraj streljanja NI BILO DOVOLJ ČASA!
Hčerka je namreč odšla od doma kasneje kot je bilo najprej dogovorjeno – namesto ob 19. uri je ponjo prišla prijateljica pol ure kasneje! In je načrtovalcem umora, ki tega dogovora niso poznali (“slišali”) zmanjkalo ČASA, kljub nenormalni zamudi Jamnika (okvara avtomobila, ki jo je Jamnikova vdova kriminalistom zamolčala).Prav na pomanjkanje časa (popolni alibi) je opozorila, po obravnavi pritožbe obrambe, poročevalka, poštena vrhovna sodnica B. Zobec. 
V ponovljenem sojenju je pošten sodnik Radonjić (5 članski senat) aprila 2019 izrekel oprostilno sodbo zaradi ugotovitve popolnega alibija (ni bilo dovolj časa!)
Po pritožbi tožilke Žgajnarjeve in odvetnika pooblaščenke Kuniča na višje sodišče (zopet je bila, zanimivo, poročevalka S. Živič) je bila oprostilna sodba razveljavljena.
V ponovljenem sojenju je poštena sodnica S. Božičnik Noviča ponovno oprostila – potrjen je bil popolni alibi saj Novič ne bi imel dovolj časa, da … !
O čemer pa “raziskovalec” Felc NIMA pojma ali NOČE vedeti!
No, Božiček v primeru Noviča ni bila Sinja Božičnik, ampak Jera Novič, ki se je na fitnes odpeljala s prijateljico POL URE KASNEJE! 
ČAS je bil na Novičevi strani tudi POL ure po strelih na parkirišču VB, ko naj bi bil (sms) na kraju umora (po tožilkinem nareku so MSM ponavljali, da je bil tam v času umora) in bi nato moral v pičlih 4 minutah biti doma – odgovor na sms je bil registriran na domači (Telekom) bazni postaji!
ZARES kriminalna zgodba, mi je pred leti pritrdil pokojni David Tasić!
Nobena odškodnina ne odtehta uničenega življenja. Bi jo pa morali plačati vsi tisti, ki so kršili  vladavino prava! Koga so ščitili?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine