11.2 C
Ljubljana
četrtek, 29 septembra, 2022

(PREJELI SMO) Medijska svoboda

Piše: Vlasta Baš

Verjeli smo, da se je z Berlinskim zidom zrušilo največje zlo našega časa – komunizem. V demokratični Sloveniji pa se pojavlja novo zlo, nastalo iz nostalgije do nekdanjega totalitarnega režima.

Kako je mogoče, da se na izjavo Socialdemokratske stranke »Smo ponosni nasledniki nekdanje partije«, noben medij ne oglasi? Predvsem na televiziji postaja poročanje vse bolj pristransko, zato nezanimivo. Socialnodemokratska stranka je nastala kot delavska organizacija in je v nasprotju z našo revolucionarno stranko.

Od medijev pričakujemo še naslednje pojasnilo: kakšna je vsebina kričavega nastopa na Kredarici? Oglasila se je novinarka Dela, vsebine protesta ni navedla, in se v imenu vseh Slovenk identificirala s protestnico. V mojem imenu se ni, v imenu mnogih Slovenk tudi ne. V demokratični državi so zaželeni mirni protesti in ne vulgarno žaljivo kričanje.

Sprašujemo še naslednje: Ali v Državnem zboru ni nikogar, ki bi nevedni poslanki Levice pojasnil, da v svetopisemskem izrazu »Ne mečite biserov svinjam«, ne gre za svinje. Minister Hojs torej ni nikogar žalil s svinjami, opozicija pa laž neprestano ponavlja.

V katerem grmu torej tiči zajec? Vlada mora biti vendar leva!!! V vsaki demokratični državi na svetu se vlade menjajo na volitvah, v Sloveniji pa jo spreminjajo na cesti. Nasprotovanje levice se je začelo, še preden je Janez Janša oblikoval demokratično vlado. Nasprotovanje se nadaljuje in vodi celo v nasilje.

Pred leti je ugledni dunajski pravnik zapisal: «Če neki totalitarni sistem traja pol stoletja, je potrebno trikrat toliko časa, da se politične razmere počasi uravnovesijo.«

 

Vlasta Baš

Ljubljana

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine