0.2 C
Ljubljana
nedelja, 29 januarja, 2023

(PREJELI SMO) Mediji, RTVS, Delo (aparatčiki in manipulacije)

Piše: Iva Pavlin Žurman

Lansko leto ob dnevu upora proti okupatorju (in ne dnevu OF, kot bi nas kontinuiteta rada vrnila v stare  čase) sem ob poslušanju Vala 202 padla v radijsko manipulacijo novinarja G. Andrineka, ki sem ga ponovno “opazila” ob sedanjem brutalnem napadu skupine  RTV političnih novinarskih aktivistov na vodstvo RTV Slovenije. 

Takrat je imel intervju (točno opoldne) z  zgodovinarjem dr. Petrom  Mikšo (docent na Filozofski fakulteti, ki je doktoriral iz zgodovine alpinizma, njegovo diplomsko delo iz leta 2007 pa ima naslov “Delo izvršnega odbora Osvobodilne fronte v letih 1941–1945”). Nekritično je povzemal njegove zgodovinske neresnice(!) in jih preko Vala 202 »ponujal« (indoktrinacija) generaciji, ki jo zanima predvsem glasba, na primer – Mikša, izjava: “Slovenija ima korenine v NOB, leta 1991 je bila le formalno izpeljana nadgradnja iz SFRJ /…/.

Ob zaključku je dr. zgodovine Mikša dejal : “Zgodba o osamosvojiteljih bo izginila, čim te generacije ne bo več!”

Bila sem šokirana in sem takoj napisala repliko, ki sem jo objavila na portalu BREZ CENZURE (le zakaj?)

V prispevku sem se vprašala: “Kdo bo naredil IZBRIS zgodovinskih dejstev?”

Jutri bomo praznovali Dan državnosti in se spomnili na nastanek samostojne neodvisne države Slovenije zgrajene na demokratičnih temeljih (diskontinuiteta s prejšnjim socialističnim režimom, ki so ga nekateri imenovali demokratični socializem, kar pe je oksimoron – tako kot je bila demokratična nekdanja NDR).

Danes piše v osrednjem SLO časopisu urednik Dela in Slovenskih novic Bojan Budja o “Prazniku sredi najbolj norih časov” (Tema dneva).

Nekdanji (lokalni) novinar RTVS, ki se je povzpel v urednika osrednjega SLO časopisa, je ob “plesu” zmagovalcev volitev napisal (25. april 2022):

“Ponižanja, sramote, samovolje, diktature, krivic, kratenja osnovnih človekovih pravic in dostojanstva narod ne odpušča”

Novinar Bojan Budja je uporabil besednjak, ki so ga pred volitvami brez prestanka ponavljali Kul svobodnjaki (sic!).

Novinarji Dela in urednik so postali ZVOČNIKI (aparatčiki) politične antijanša nomenklature, kar je nekdanji Magov Markeš napovedal že leta 2004:

“Nomenklaturi ne bo ostalo drugega, kakor da iz Janše naredi fantomskega fašista in ga javnomnenjsko potolče – deset klafter pod zemljo, kot bi dejal Ivan Cankar. Patološko sovraštvo do njega pa je mogoče definirati: izvira iz nomenklaturnega občutka ogroženosti,  …”

No, tudi Markeš je spoznal, da je denar sveta vladar in je prestopil med dobro plačane aparatčike nomenklature!

Budja je v današnjem Delu bralce podučil: “Leta samovolje, zlorabljene demokracije, samopašnosti so pustila rane, ki se bodo celile počasi. …”

Bojana Budjo tu sprašujem (Delo me tudi “v obdobju svobode” cenzurira): “Ali sva živela dve leti v isti državi??!”

Tudi Budji sem pred kratkim pisala pismo naslovljeno urednikom različnih medijev

https://www.casnik.si/odprto-pismo-urednikom-slovenskih-medijev/

Kot kaže so nekateri v obdobju SVOBODE bolj enakopravni od drugih, a ne Bojan Budja in Ali Žerdin?

Izbris osamosvojiteljev se je zgodil tudi v današnji “Alijevi SP Dela”, saj o tej temi (osamosvitev in njeni akterji) ni ne duha ne sluha, je pa 3 stranski intervju, s kom le?

Napoved pravovernega zgodovinarja FF Mikše se torej uresničuje še preden so osamosvojitelji umrli ?!

Ob dnevu državnost  kličem : Srečno Slovenija, moja domovina!

Iva Pavlin Žurman

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine