11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

(PREJELI SMO) Ker nismo rehabilitirali domobrancev, smo Slovenci obsojeni na izumrtje

Piše: Frančiška Buttolo 

Zdaj, ko sem prepričana, da za obstoj in nadaljnji razvoj  samostojne in demokratične  Slovenije (prav tako pa tudi za ves Zahod) ni več nikakršnega upanja, sem se odkrito vprašala:  “Za kaj bi se zavzemala, če bi samostojnosti in demokraciji moje ljubljene ožje, pa tudi širše – predvsem kulturne in civilizacijske – domovine kazalo bolje?”

Prvo, za kar bi si prizadevala, bi bila rehabilitacija domobranstva. Zakaj? Prvič zato, ker ni nastalo zaradi tega, da bi Slovenci pomagali Hitlerju, temveč zato, ker je grozila Slovencem totalitarna,  krvava revolucija sredi Hitlerjevega napada, da je bil ogrožen praktično že vsak Slovenec.

Komunistični revolucionarji so prva leta druge svetovne  vojne  tako brezobzirno množično pobijali po vsej Sloveniji, kjer je bilo to le mogoče,  da je bila povezava z nemškim okupatorjem, da bi dobili vsaj najnujnejšo zaščito, zlasti pri njegovi  policiji, potrebna za ohranitev številnih slovenskih  življenj.

Zato bi morali sprejeti resnico, da so se tudi domobranci  borili za domovino, tako kot pošteni borci v komunistični NOB. Tako prvim kot drugim ne bomo nikoli dovolj hvaležni. Zločince in zločine na obeh straneh pa bi morali vse, kolikor je to mogoče,  znanstvenozgodovinsko in pravno proučiti in obsoditi, oboje. Poštenim domobrancem,  tistim,  ki so sprejeli grozno povezavo z okupatorjem samo zato,da bi reševali slovenska življenja pred krvavo revolucijo,  ter  poštenim partizanom,  ki so se borili proti okupatorju, ne pa za komunizem, obojim, v resnici ne bomo Slovenci nikoli dovolj hvaležni.

Oboji so bili žrtve dveh sistemov, obeh okupatorskih – Hitlerjevega, z njegovo okupatorsko nacistično vojsko,  in Stalinovega, z njegovo  vodilno “osvobodilno” komunistično revolucionarno soldatesko pod vodstvom takratnega ožjega Stalinovega sodelavca Tita.   Pa čeprav se zdi  na prvi pogled, vse v redu, ko Zahod še vedno  slavi Titove zmagovite partizane in obsoja domobrance, to ni prav.

To je narobe zato, ker je Zahod sprejel Titovo “resnico” o vojni v Sloveniji in na Balkanu, tisto njegovo  temeljno laž, da v Jugoslaviji ni šlo za revolucijo, temveč le za boj proti okupatorju. Ta Titova laž je  bila usodna tudi za Slovence,  ne le za druge jugoslovanske  narode. Vsi bomo iizbrisani. To se bo zgodilo predvsem zaradi tega,  ker je bila Titova laž prepričljivo preračunana predvsem za Titovo pridobitev podpore  zahodnih politikov.    Z vidika držav in narodov, kjer ni bilo komunistične revolucije in množice njenih žrtev sredi najhujšega Hitlerjevega terorja, ali pa z vidika  tistih držav, ki  sploh niso bile niti okupirane niti niso imele komunistične revolucije, je sodelovanje z okupatorjem seveda nekaj strašnega.  Te Titove laži pa  zgodovinarji skoraj ne omenjajo. Zato nas  lahko – kot narod – zdaj briše z zemljevida sveta  peščica komunističnih novinarjev RTS, ki jih je menda “že j….. več” kot nekomunističnih. Slovenci pa, zlasti premožnejši in najbolj izobraženi za kako uporabno delo, množično bežijo v tujino, “begunci” pa jih nadomeščajo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine