10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

(PREJELI SMO) Je zakon o RTVS zares neustaven?

Piše: Iva Pavlin Žurman

Včeraj sem na svoj protest, pismo Varuhu človekovih pravic o vse bolj NEJAVNI RTVS (enoumje pomeni kršenje pravic drugače-mislečim), prejela odgovor, ki mi (zdravi pameti) indirektno nakazuje, da je novela zakona o javni RTVS neustavna !

Navajam citat iz odgovora:

“Varuhu je bilo z Zakonom o medijih naloženo le, da imenuje člana Sveta, ki pa ga predlagajo nevladne organizacije. To je storil, vlado in zakonodajalca pa takrat tudi pozval, naj se funkciji Varuha človekovih pravic v prihodnje z zakoni ali drugimi predpisi ne nalaga pristojnosti, ki jih ne določa Ustava RS.”

Zaključek?!

Pred petimi dnevi (24. nov.) sem v medijih prebrala, da je uprava javne RTV 14. novembra, le dan pred 33. sejo ustavnega sodišča, umaknila pobudo za oceno ustavnosti Golobove novele zakona o RTV.” Moj spletni komentar  je bil:

“Če so jo umaknili pomeni, da so jim njihovi pravniki razložili, da je novela neustavna! ” (v oddaji Ura moči, 26.11. je g. Gregorčič omenil prav to, svetovalec umika naj bi bil kar US pravnik Čeferin)

Sprašujem se še, ALI ni dala pobude prejšnja, stara uprava (in ostali pritožniki), ki pravno gledano ni isto kot sedanja uprava, ki je sedaj umaknila “tujo” pritožbo?!

In še, če je sedanja Martić&Co. uprava prepričana, da novela zakona ustavno ni sporna, bi morali vsebinsko presojo na US podpreti – zahtevati!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine