8.3 C
Ljubljana
petek, 14 junija, 2024

(PREJELI SMO) Javni poziv kandidatom za evropske poslance: kaj pa pripravljenost na solidarnost?

Piše: Franc Pukšič

Dnevno lahko spremljamo, da  v Sloveniji živimo ljudje, ki radi pomagamo. Smo solidarni. Ko je treba stopiti skupaj, to znamo. Vsak po svoje, po svojih zmožnostih prispevamo v številnih akcijah, namenjenih tistim, ki živijo na robu. Država ne naredi dovolj, prevečkrat zataji, saj marsikdo kljub trdnemu delu živi na pragu ali pod pragom revščine.

Moja osebna odločitev je, da kot kandidat za evropskega poslanca dajem javno zavezo in bom v času trajanja mandata 10 odstotkov svojega osebnega dohodka kot izvoljen evropski poslanec namenil v  dobrodelne namene. Denar bo namenjen ljudem, ki so se znašli v najrazličnejših življenjskih stiskah.

Na tem mestu sprašujem spoštovane kolegice in kolege, ki v Sloveniji kandidirate za evropske poslance, ali ste se tudi vi pripravljeni podpisati pod takšno zavezo?  Tudi poslanci v Državnem zboru Republike Slovenije odvajajo del svoje plače, vendar za delovanje političnih strank, na listi katerih  so bili izvoljeni. Evropski poslanci, katerih plače in bonitete so bistveno višje, pa lahko del svoje plače namenimo tistim, ki so se znašli v stiski.

Prepričan sem, da bodo volivke in volivci cenili takšno pobudo, javno dana obljuba pa bo tudi zaveza, da prihodnjih pet let v Bruslju ne pozabimo na  težave, s katerimi se danes srečujemo mnogi Slovenci.

Kandidat za poslanca v Evropskem parlamentu na listi SLS-Slovenska ljudska stranka, Franc Pukšič

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine