7.5 C
Ljubljana
nedelja, 18 aprila, 2021

Predstavitev goriške liste SSk v Doberdobu in Sovodnjah

Glas za stranko SSk se vedno  izkazuje edina možnost za slovensko predstavništvo na prihodnjih deželnih volitvah. To je bil v ospredju dveh predstavitev goriške liste stranke lipove vejice, ki sta potekali včeraj v Sovodnjah in Doberdobu. Na obeh predstavitvah so se predstavili kandidati, ki za goriško okrožje zastopajo stranko SSk. V svojih posegih so izpostavili različne potrebe goriškega teritorija, ki jih mora Dežela FJK upoštevati in jih ovrednotiti, tako da podpre razvojne predloge s strani goriških javnih uprav in s strani privatnega sektorja.

 

V pogovoru z občani, ki so se teh dveh srečanj udeležili, so kandidati SSk Igor Gabrovec, Franca Padovan, Marco Jarc, Tamara Kosic in Simon Peter Leban izpostavili dejstvo, da je nastopil čas za novo raven slovenskega predstavništva. Razprševanje slovenskih glasov na različne stranke bo prineslo negativen rezultat. Enotno nastopanje pa bo nagradilo slovensko predstavništvo in mu dalo večjo politično težo. To pa garantira glas stranki Slovenske skupnosti, ki zastopa Slovence že od same ustanovitve Dežele FJK.

Za izvolitev slovenskega predstavnika na listi SSk je potrebno doseči 1% in to je danes edini sistem, ki uspešno omogoča olajšano zastopstvo. Uspeh tega modela je tako osnova tudi za predstavništvo v drugih predstavniških telesih, predvsem pa za rimski parlament, za katerega bo v prihodnje potrebno na novo napisati volilni zakon.

Zadnje novice

Sorodne vsebine