7.7 C
Ljubljana
nedelja, 9 maja, 2021

Predstavitev dveh knjig iz zbirke Krožka za družbena vprašanja Virgil Šček pri Slovenski matici v Ljubljani

V dvorani Slovenske matice na Kongresnem trgu 8/I v Ljubljani bo v petek, 13. decembra, ob 11. uri predstavitev zadnjih dveh knjig iz zbirke Krožka za družbena vprašanja Virgil Šček iz Trsta. Obe sta sad dela več avtorjev in govorita o zamejski polpretekli zgodovini.

Gre za zbornik Boj za narodne pravice in demokracijo, ki je izšel v sodelovanju s Krožkom Anton Gregorčič iz Gorice v okviru projekta Zastavimo skupne moči za skupne cilje, in za zbornik Županovi iz Lonjerja, ki je izšel v sodelovanju z založbo Mladika iz Trsta, govori pa o bratih Antonu, Andreju in Ivanu Mariji Čoku ter o Lonjerju včeraj in danes.

Izsledke raziskav, ki jih popisujeta knjigi, bodo predstavili njun urednik Ivo Jevnikar, kulturna delavka Ondina Pečar in zgodovinarji dr. Nevenka Troha, dr. Gorazd Bajc, prof. Peter Černic ter prof. Tomaž Simčič.

Na ogled bodo tudi razstavni panoji o povojnem obnavljanju političnega življenja Slovencev v sedanjih mejah Italije, ki jih je pripravila Knjižnica Dušana Černeta iz Trsta.

Zadnje novice

Sorodne vsebine