9.5 C
Ljubljana
torek, 11 maja, 2021

Predstavitev ankete o stanju slovenskih podjetij na Tržaškem in Goriškem

V četrtek popoldne bo openska konferenčna dvorana Zadružne kraške banke (ZKB) Trst Gorica prizorišče predstavitve nove ankete Slovenskega raziskovalnega inštituta (SLORI), ki je tokrat vzel v pretres stanje slovenskih podjetij na Tržaškem in Goriškem.

Anketa je sestavni del raziskovalnega projekta Stanje in perspektive slovenskega gospodarstva v Italiji, ki ga izvajata SLORI ter Sklad Libero in Zora Polojaz. Namen ankete je orisati stanje slovenskih podjetij v tržaški in goriški pokrajini, izpostaviti težave, s katerimi se soočajo, in ugotoviti, kakšna so njihova predvidevanja za naprej. Na izčrpno pripravljen vprašalnik je med majem in septembrom odgovorilo 266 podjetij, za katera je znano, da je lastnik oziroma solastnik slovenske narodnosti. Anketa je nastala v tesnem sodelovanju s Slovenskim deželnim gospodarskim združenjem (SDGZ) in Kmečko zvezo (KZ), ki sta pomembno prispevala k zasnovi vprašalnika in oblikovanju anketne skupine.

Ugotovitve ankete bo na dogodku temeljito predstavila avtorica raziskave, sodelavka SLORI-ja, Norina Bogatec. Sledili bodo komentarji in razmišljanja, ki jih bodo prispevali ekonomist Igor Guardiancich (tudi vodja zgoraj omenjenega raziskovalnega projekta), predsednik SDGZ Robert Frandolič in predsednik KZ Franc Fabec, v razpravo pa bo vključeno tudi navzoče občinstvo. Spored dogodka, ki se bo začel ob 18. uri, bo povezoval predsednik ZKB Trst Gorica Adriano Kovačič. Vstop bo prost, na parkirišču banke pa bo mogoče tudi brezplačno parkiranje.

Zadnje novice

Sorodne vsebine