12.6 C
Ljubljana
sreda, 19 maja, 2021

Pozor, cenzura na pohodu!

Izjav in informacij iz prve roke v slovenskem parlamentu, do katerih imamo pravico vsi državljani, za Slovenijo pod to vlado ni več dovoljeno spremljati.

 

Vse, kar se bo v politiki dogajalo, bo poslej, tako kot v nekdanji komunistični državi Jugoslaviji, moralo skozi novovladno cenzuro. Tako je bila danes kar naenkrat, povsem nepričakovano,na 3. programu (parlamentarnem!) surovo prekinjena (takoj ko je omenil tovariša Mesca in Kordiša) zelo poglobljena razpreva gospoda Tonina, predsednika NSi, o bodočem vladnem dokaj venezuelskem obdavčevanju podjetnikov.

Parlament bi moral zasedanje takoj prekinit zasedanje, ker program, ki je nadomestil parlamentarno razpravo, ni bil na rednem sporedu. Gre torej za politični medijski udar na slovensko demokracijo. Če Slovencem, zlasti pa slovenskim politikom, ni jasno, kaj takšen udar pomeni, čeprav je to čisti levi politični napad na svobodo govora oziroma pravico državljanov, da so obveščeni, kaj se dogaja v parlamentu. Svojevrstna kristalna noč.

Naj končam s svojo izkušnjo z začetka osamosvajanja, še v Jugoslaviji, ko je »domoljubna« RTV prav tako surovo preprečevala številne prenose iz parlamenta. Ko sem telefonirala na RTV, zakaj so prekinili neko sejo, ne spominjam se več o čem, so mi odgovorili, da zato, ker to nikogar ne zanima. Kakšna duhovna revščina in kakšna stalinistična zagrizenost, ti naši mediji! Najbrž jim na svetu ni para.

Zadnje novice

Sorodne vsebine