22.6 C
Ljubljana
sreda, 16 junija, 2021

Povabilo na konvencijo Katedrale svobode – Komu je v napoto zasebna pobuda?

Kaj je skupnega problemom, ki jih imajo zasebne osnovne šole, zasebni vrtci, zasebne srednje strokovne šole, zasebne višje strokovne šole, samostojni visokošolski zavodi, zasebne univerze, zasebni zdravniki, zasebni stomatologi, zasebne lekarne, nepremičninske agencije, zasebne zavarovalnice, zasebne raziskovalne organizacije…? Torej podjetja, delavnice, zavodi in posamezniki na številnih področjih družbenih dejavnosti –  vsi, ki  dobrine, usluge in storitve nudijo šolarjem, študentom, bolnikom in drugim svojim uporabnikom, kupcem ali strankam ? 

Težav je veliko, ampak skupna vsem je podrejenost državnim organom, ki birokratsko ovirajo in šikanozno omejujejo svobodno gospodarsko dejavnost, ustvarjalnost in podjetnost. 

Predlagamo, da se sproščeno pogovorimo, kako se skupaj upreti kršitvam naših zakonitih in ustavnih pravic z vsemi sodnimi in drugimi pravnimi sredstvi, ki nam jih zagotavlja slovenska ustava in zakonodaja. V bistvu gre za nasprotovanje javnim monopolom, ki dušijo zasebno pobudo in konkurenco, s tem pa napredek naroda in blaginjo ljudi. 

Sodelovali bodo:

Matija Centrih, mag. farm., Strokovno združenje lekarnarjev Slovenije

Dr. Matevž Gorenšek, dr. med., predsednik Odbora za zasebno dejavnost pri Zdravniški zbornici Slovenije

Dr. Peter Gregorčič, fizik, eden izmed pobudnikov vloge za oceno ustavnosti 86. člena Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja

Brano Meh, predsednik Obrtno podjetniške zbornice 

Matej Mušič, direktor podjetja Taktika aktiv d.o.o. in predstavnik Skupnosti samostojnih visokošolskih zavodov

Jan Zobec, vrhovni sodnik na Vrhovnem sodišču v Ljubljani, nekdanji ustavni sodnik na Ustavnem sodišču RS

 

Vabljeni, da se nam pridružite v sredo, 16.19.2019, ob 17. uri v Maxi klubskem salonu (Maximarket, Trg republike 1, Ljubljana)

 

Za odbor Katedrale  svobode:

Peter Jambrek

Zadnje novice

Sorodne vsebine