19.3 C
Ljubljana
nedelja, 19 septembra, 2021

Popravek: Asia Bibi prvič lahko obhajala božič s svojim možem

Zasledila sem vašo novico o tem, da papež noče sprejeti Asie Bibi, ki je v smrtni nevarnosti. Ne vem, koliko ste pri vas spremljali njeno zgodbo, ampak podatki, ki jih navajate, so zavajajoči.

Zato vas prosim, da v imenu RESNICE objavite popravek. Tole je prava novica o Asiji Bibi:

Potem ko je bila 31. oktobra po devetih letih spuščena iz zapora, bo Asia Bibi prvič lahko obhajala božič s svojim možem. Zaradi groženj s strani islamskih skrajnežev pa se še vedno ne more srečati s svojimi hčerkami. Počakati mora namreč še na razsodbo sodišča, potem ko so skrajne skupine vložile pritožno na njeno oprostitev.

Zato tudi ne sme zapustiti Pakistana, čeprav so ji mnoge države zagotovile politični azil. Tudi ni jasno, ali se bo lahko na skrivnem udeležila svete maše za božič, ali pa ji bodo le prinesli obhajilo.

Za njeno izpustitev sta se večkrat javno zavzela papež Benedikt XVI. in papež Frančišek. Slednji se je februarja letos srečal tudi z njenim možem in hčerko. Asia Bibi pa mu je poslala pismo polne vere in zaupanja v Boga.

Nekateri mediji so sicer v teh dneh zmotno pisali, da papež Bibijeve, ki je v smrtni nevarnosti, noče sprejeti v Vatikan. Novico pa so utemeljili na izjavi vatikanskega državnega tajnika kardinala Pietra Parolina iz 7. novembra, ko je bila Asia komaj izpuščena.

Takrat je ob robu nekega kongresa dejal, da še ne potekajo nobeni diplomatski pogovori s Pakistanom. Bili so ravno protesti ob izpustitvi in se še ni vedelo, kaj bo. Zato je tudi dejal, da gre za notranjepolitično zadevo.

Hvala in blagoslovljene božične praznike vam želim!

Marjana Debevec

Radio Ognjišče

Zadnje novice

Sorodne vsebine