12 C
Ljubljana
petek, 23 aprila, 2021

Pohod za življenje 2020

V Ljubljani bo 3. oktobra 2020 z začetkom ob 10.30 izpred cerkve sv. Jakoba na Levstikovem trgu  potekal Pohod za življenje 2020. 

Na pohodu bodo udeleženci, tako kot v mnogih državah po svetu, javno izrazili svoje prepričanje: 1. da je nerojeni otrok človek in mu zato pripada pravica do življenja ter 2. da je potrebno imeti do mater, ki gredo skozi preizkušnjo smrti nerojenega otroka zaradi splava, odnos največjega sočutja, država pa jim mora priznati pravico do žalovanja ter bolniške odsotnosti zaradi t.i. postabortivnega sindroma.

 

Kot vemo v Sloveniji nerojeni otroci nimajo pravice do življenja, razen če se njihova mama odloči, da jo imajo, za razliko npr. od rojenih otrok, kjer se mama ne more odločiti, da bo otroku odvzela pravico do življenja.

Program bo pester in zanimiv. Med drugim bodo nastopili: Vinko Cankar (nekdanji član Čukov) in Nada Žgur z otroškim zborčkom Rad živim.

Pohod za življenje je že pridobil pozitivno mnenje Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) ter dogodek prijavili pristojnim in bo izveden v skladu z navodili NIJZ. 

Lepo prosim, da čimprej potrdite udeležbo predstavnikov vašega medija na dogodku, da bomo lahko poskrbeli za izvedbo v skladu z navodili NIJZ. Udeležbo potrdite na el. naslov [email protected] ali na na tel. št. 031 470 436. Na tej tel. št. sem vam dosegljiva tudi za vse informacije v zvezi z dogodkom oz. dodatna pojasnila.

Pohode za življenje srčni organizatorji po vsem svetu organizirajo že več desetletij. Vsako leto potekajo v vseh sosednjih državah. Letošnjega v Washingtonu, najstarejšega na svetu, že 46 – tega zapored, se je udeležil tudi ameriški predsednik Donald Trump, zato smo resnično lahko veseli, da bomo ta čudovit in human javni dogodek od sedaj naprej redno imeli tudi v Sloveniji.

Lepo pozdravljeni,

Urša Cankar Soares,
Vodja Pohoda za življenje 2020

Zadnje novice

Sorodne vsebine