11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Podpora slovenskih izseljenskih duhovnikov dr. Tadeju Strehovcu

Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov, diakonov in pastoralnih sodelavcev v Evropi, zbrana na jesenski pastoralni konferenci v Kevelaerju v Nemčiji, skupaj z narodnim ravnateljem za Slovence po svetu pri Slovenski škofovski konferenci, soboškim škofom msgr. dr. Petrom Štumfom in z mnogimi našimi rojaki po Evropi, smo zaskrbljeni nad vse pogostejšimi zlorabami pravnega reda v Republiki Sloveniji.

 

Ugotavljamo, da se razlaga in izvajanje zakonov v Republiki Sloveniji vse bolj oddaljujeta od spoštovanja temeljnih naravnih človekovih pravic v korist tistih, ki si lastijo oblast, da lahko odločajo o življenju in smrti tudi nerojenih otrok.

Zveza slovenskih izseljenskih duhovnikov, diakonov in pastoralnih sodelavcev v Evropi podpira patra dr. Tadeja Strehovca v boju za naravne pravice vsakega človeka, med katerimi je najpomembnejša pravica do življenja od njegovega naravnega spočetja do naravne smrti.

O nastali nepravni situaciji v Republiki Sloveniji, katere žrtev je tudi p. Strehovec, bomo seznanjali cerkvene in politične oblasti v deželah, kjer delujemo.

Msgr. dr. Peter Štumf, škof in narodni ravnatelj za Slovence po svetu, Murska Sobota
Msgr. Janez Pucelj, delegat slovenskih škofov za pastoralo v Evropi, München
Janez Modic, Mannheim
Stanislav Cikanek, London
Aleš Kalamar, Stuttgart
Jože Kamin, Merlebach
Roman Kutin, Augsburg
p .Jože Lampret, Graz
Lojze Letonja, Beograd
Izidor Pečovnik, Berlin
Zvone Podvinski, Göteborg
Alojzij Rajk, Essen
Martin Retelj, Frankfurt
Dr. Zvone Štrubelj, Bruselj
Mag. David Taljat, Zürich
Mag. Slavko Kessler, Ingolstadt

Zadnje novice

Sorodne vsebine