19.6 C
Ljubljana
četrtek, 18 avgusta, 2022

Peticija proti pirotehniki

December je čas veselih obrazov, druženja in praznovanja. Hkrati pa je to tudi čas, ko se nekateri veselijo s pomočjo ognjemetov, petard in drugih pirotehničnih sredstev.

 

Tomaž Gorec, ki pirotehnike ne podpira, temveč je izrecno proti njej, je zaradi vseh škodljivih učinkov, ki jih povzroča, osnoval peticijo ZA prepoved pirotehnike. V zapisu, ki ga je objavil na https://www.tomazgorec.si/pirotehnika/, nas poziva k podpisu peticije, saj je prepričan, da lahko s tem naredi veliko. Kot pravi, bo naredil vse, da se pirotehnika v Sloveniji popolnoma prepove. Za rokav bo pocukal pristojne državne uradnike in vse tiste, ki imajo moč, da lahko nekaj naredijo v zvezi s tem.

Zakaj se je odločil za peticijo? Prihaja iz družine, ki je od nekdaj ljubiteljica živali in mora prav vsako leto gledati, kako njihove mucke in kuža trpijo, begajo in se bojijo stopiti na plan. Seveda pa se to ne dogaja le njihovim živalim, ampak tudi drugim, torej vsem, ki se pred pokanjem ne morejo skriti. Kot pravi, so imeli pred časom nekega mucka, ki je sicer bival na prostem, le zvečer je prišel v hišo. Nekoč pa je, ves prestrašen in paničen zaradi pokanja, odšel od doma ter se nikoli več ni vrnil.

Tudi na božični večer, ki bi ga družina sicer morala preživeti v mirnem in prijetnem vzdušju, ima polne roke dela s svojimi ljubljenčki, saj jih mora preseliti v notranje prostore. Skrbi ga zlasti mucek Garfo, ki dva dni spi in poležava, potem pa se za dva dni odpravi naokrog, zato obstaja velika možnost, da se ob vsem kravalu v okolici sploh ne vrne več domov.

Pirotehnika torej njegovim živalim res škoduje, zato Tomaž vse po vrsti poziva, naj peticijo podpišejo, sredstva, ki bi jih sicer za te stvari zapravili, pa naj raje namenijo tistim, ki jih resnično potrebujejo. Peticijo Za prepoved pirotehnike lahko podpišete tudi vi, in sicer na njegovem blogu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine