25.2 C
Ljubljana
nedelja, 20 junija, 2021

Po tridesetih letih je čas, da odstranimo spomenike krvnikov

Spoštovani Predsednik Republike g. Borut Pahor ! Spoštovani predsednik Vlade RS g. Janez Janša ! Spoštovani predsednik Državnega zbora RS g. Igor Zorčič!

 

Imamo slovesnost za vse vojne žrtve, imamo pa spomenike zločincem vojne in povojne morije  ter hudih kriminalnih dejanj komunistične diktature, ki jo je javno obsodil parlament EU in vse evropske države, ki so v preteklosti imele takšne diktature – razen ene izjeme:  žalostno, a resnično – naše države, katere predsednik ste in sredi katere se tudi še danes, 30 let po osamosvojitvi, bohotijo kipi in druga spomniska znamenja najhujšim zločincem pretekle diktature!

Slovesnosti žrtvam pri nas ne more biti, dokler stojijo celotnemu humanističnemu svetu v posmeh in vsem slovenskim državljanom v sramoto  :- prav pod okni Vaše predsedniške pisarne in sredi parka Sveta Evrope grozljivi soc. realistični kip Borisu Kidriču, enemu najhujših komunističnih zločincev, odgovornemu za povojne množične poboje:

– v neposredni bližini zgradbe Državnega zbora učiteljsko voditeljski kip Edvarda Kardelja, ki je iz Beograda ukazoval te množične izvensodne moritve v letu 1945 in vse življenje hlapčeval – tudi s strani našega Ustavnega sodišča spoznanemu – strahotnemu zločincu t.i. Titu

– na področju Roga, kjer so nepregledna grobišča masovnih grozljivih pobojev komunistične revolucije, spominsko znamenje Ivanu Mačku Matiji, zločincu, ki je bil strah in trepet celo sami slovenski partijski vrhuški, po izpovedih prič sposoben lastnoročnih umorov, zločinov, ki so pretresla njegovo lastno sestro, preminulo v nepojasnjenih okoliščinah (zelo verjetno od njegove lastne roke ali po njegovem ukazu)

– v številnih naših mestih kipi in druga častna spominska znamenja in poimenovanja po najhujših zločincih preteklega  kriminalnega oblastnega režima, vključno tudi še vedno v čast t.i. maršala Tita

Kaj naj ob tem pomenita velika stolpa in drevesi slovenske razklanosti? Stolpa z drevesi, vsepovsod obkrožena z ikonografijo najhujših zločincev ?? V letu 2020? Na stopnici predsednika mogoče lahko živite v iracionalnem svetu simbolov in ikonografij, v stvarnosti pa ob kipih in drugih znamenjih časti in slave morilcem kričijo nepokopana trupla pomorjenih žrtev.  * Ta prošnja je bila poslana že v najmanj zadnjih petih (5) letih.

Ingo Falk Pasch Wallersberg

Zadnje novice

Sorodne vsebine