23.9 C
Ljubljana
sreda, 23 junija, 2021

Pluralizem mnenj – demokracija na javni TV

S POPtv novic sem “preskočila” na vašo-NAŠO (javno) TV in v Dnevniku zagledala medijska komentatorja (kolumnista), nekoč sta bila opozicija oblasti, Miheljak konec 80-ih (po prevzemu Mladine s strani udbovske KB1909 je ne berem več), Markeš pa kot dolgoletni odgovorni urednik Slivnikovega Maga, danes sta apologeta anti-janša vladajočih koalicij. 

Leta 2004 sem bila na redakciji Maga v Črnučah, ker je urednik Markeš pripravljal objavo mojega prispevka (kolumne), tudi z mojo fotografijo. Hiter pogled nanj (obleka naredi človeka) mi je povedal, kako mora(jo) garati, da kot “privatniki” preživijo na medijskem trgu.

Kasneje se za Slivnika in Magovce na Delu ni izšlo, razen za Markeša, ki je oblekel nova oblačila, ne le v prenesenem pomenu besede. S tajkunskim odvetnikom Zdolškom (ta je sodeloval z B. Šrotom ob prevzemanju Dela in tudi Pivovarne Laško, kar se ni izšlo – Atka Prima) je Markeš tožil novinarko Demokracije, ker je v reviji navedla njegov previsok bruto OD, v resnici je dejal, je njegov dohodek le okoli 12 tisoč evrov mesečno (sic!). No, ker v SLO prevladuje “denar sveta vladar”, naša država ekonomsko in moralno samo še “pada”.

Zanimivo, kako je Mar(a)keš v vaši oddaji pohvalil celo Ropovo vlado (je pozabil da je za Ropa nekoč zapisal ROP-keš), Janševe ne bo nikoli, čeprav je SLO takrat (2004-08) dosegla 90% EU povprečnega BDP na prebivalca in najnižji javni dolg  22% BDP, SLO pa je takrat – 2007- izpolnila maastrichtske pogoje in stopila v sistem evra! 

Žalostno kako nizko je padlo SLO mainstream novinarstvo, ki je postalo celo apologet oblastnikov (kontinuitete – paradržave) in postalo opozicija opoziciji, ne mesečni, ampak najmočnejši opozicijski stranki, ki je akterji globoke države kljub pomoči pravosodja (zadeve: Patria, medijska prostitucija,….) do sedaj še niso uspeli potolči. Markešev zaključek v oddaji, kako je Šarec še pravočasno spoznal, da SDSu ne more zaupati, pa je vrhunec njegove hipokrizije!

In prav SDS dr. Anže Logar in SDS Jelka Godec in njun sodelavec Rado Pezdir, ne pa Marjan Šarec (ki nima kaj pokazati in je produkt medijskega agitpropa) bi morali postati osebnost leta 2018 !!!

Lep pozdrav in naj se v nadaljevanju uresničijo želje nas demokratov.

Vsi drugačni, vsi enakopravni v nastopih na javni TV v letu 2019!

Iva Pavlin Žurman

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine