32.2 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

Pismo jezne bralke: Že spet velešlamparija na TVS

O šlampariji na teletekstu Televizije Slovenija bi lahko pisala prav vsak dan, a tega ne počnem (med drugim zaradi lenobe); o velešlampariji pa moram letos spet spregovoriti – ne nazadnje tudi zato, ker naše gospodinjstvo plačuje RTV-prispevek.

 

Dne 19. oktobra 2018 je bilo na strani 625 kar devet prvih podstrani namenjenih Aliji Izetbegoviću. Doslej takšne oziroma tolikšne pozornosti nista bila deležna ne France Prešeren ne Josip Broz Tito. Čudno, zanimivo, morda signifikantno! No, pustimo ob strani vrednostne sodbe vsebine in se omejimo na jezikovno velešlamparijo! Namreč, kar dvakrat – na podstraneh 5 in 7 – je bil objavljen zapis o treh ETIČNIH skupinah v Bosni in Hercegovini, čeprav vsakdo, ki je spremljal dogajanje na Balkanu v krvavih devetdesetih letih, ve, da so bile tedaj vse tri ETNIČNE skupine zeló in še enkrat zeló neetične. Žal!

Če bi se omenjena napaka zgodila enkrat, bi človek dobrohotno pomislil na nenamerno napako; toda dvakrat ponovljeni napačni pridevnik kaže na to, da je pisec Današnjega dne nevešč slovenskega (knjižnega) jezika! In kar je še huje, na Televiziji Slovenija ni nikogar, ki bi takšno napako opazil in jo ukazal popraviti. Ko to pišem je namreč ura že 16.42. Nadaljnji komentar ni potreben!

Ivana Lampič, Nova Gorica

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine