7.7 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Pismo invalida – epidemija koronavirusa in samoizolacija

Spoštovani, sem Žiga Šorli, 75% invalid zaradi prirojene hereditarne spastične parapareze in poškodbe hrbta. Tako kot vse ostale me je tudi ta koronavirusna bolezen privezala doma. Sočustvujem z vsemi, ki se jim zdi krivično, da morajo biti doma, prav tako z obolelilimi zaradi te koronavirusne bolezni, ki ne izbira prav nič in tistimi, ki imamo druge bolezenske motnje, okvare in bi se morali zdaj zdraviti zaradi tega, a nastala situacija tega ne dopušča.

 

Pa vendar sem hvaležen, ker mi ni treba trpeti še za to novo kugo, ker je to zadnja stvar, ki bi jo zdaj potreboval. Verjamem mladim, da se počutijo v teh časih izolirane, vendar je potrebno zdržati še tobolezensko epizodo, da se boste lahko potem zdravi lahko spet družili, a za zdaj to ni mogoče. Obsojam dejanja nekaterih, ki provocirajo s kršenjem pravil v času epidemije, ker s tem ne ogrožajo samo sebe, ampak tudi druge, predvsem starejše ljudi in ljudi, ki imajo druge bolezni, ki jih onemogočajo v vsakdanjem življenju.

Kljub temu, da sem že nekoliko starejši, zelo verjamem, da pogrešate vsakodnevna druženja s prijatelji, šolo, knjižnico, družbo nasploh, vendar zdaj je ta virus presegel zmožnosti zdravljenja z obstoječimi zdravili in zato ne kličite hudiča s tem, da kršite vladne uredbe, ker boste s tem naredili škodo sebi in drugim okoli vas. V teh časih je potrebno zdržati, ker če ne ne bo nikoli več tako, kot prej.

Na tem mestu bi izrekel najvišjo zahvalo in podporo vsem zdravstvenim delavcem, ki v teh dneh garajo na robu zmogljivosti, vse pohvale trgovkam in trgovcem, delavcem na pošti in vsem, ki se trudite v teh časih za to, da bomo čimprej začeli živeti tako kot prej. Upam, da bomo vsi kmalu spet zaživeli tako, kot prej. Ko se sam sprehajam po Bledu in okolici, prav pogrešam vrvež na pronenadi in v centru Bleda. Želim si, da bomo kmalu spet imeli tak vrvež, kot prej.

Na koncu pa še: ostanite doma, spoštujte pravila, ker če ne, bo ta koronavirusna kuga trajala v nedogled in ne želimo si takih končnih rezultatov, kot jih imajo v Italiji in Španiji, pa tudi ZDA, ker mi lahko izberemo izolacijo, koronavirus te izolacije nima!

Lep pozdrav,

Žiga Šorli

Zadnje novice

Sorodne vsebine