9.7 C
Ljubljana
torek, 21 marca, 2023

(PISMO BRALKE) Življenje na planetu Golob (odmev na izjavo dneva dr. Janeza Šušteršiča)

Piše: Iva Pavlin Žurman

Priletela je SVOBODA (ljudsko gibanje seveda, politične stranke so pasé, politika je k…., so pred volitvami prepričevali ljudstvo progresivni medijski zvočniki).

Naenkrat je bilo vse narobe, kar je prejšnja vladna ekipa naredila (fašistična je dejal Odrešenik, toda to takrat ni bil sovražni govor), čeprav je vlada v živo (obdobje pandemije) speljala celo vodenje EU, kar pa so mnogi fajon povzpetniki pozabili. Imeli smo ekonomske kazalce uspešnosti v samem vrhu EU, tudi zdravstveni rezultati niso bili zanemarljivi. Čeprav so ljudje večinsko spoštovali ukrepe, so iz ozadja vodeni “ljubljanski biciklisti” ob močni medijski podpori in podpori US (naknadna ugotovitev kršenja človekovih pravic zaradi sprejetih odlokov) uspeli prepričati zapeljano ljudstvo, da je bilo vse narobe.

Maloštevilni težko usklajeni zakoni po nujnem postopku (obdobje pandemije) so bili tako moteči za “NVO svobodo”, da je bilo treba po hitrem agitprop postopku preprečiti nadaljevanje vladanja prejšnje oblasti, sicer je pretila nevarnost, da bi v nadaljevanju vladanja (ob zmagi na volitvah) hudobni Janša&Co. izvedli zdravstveno, pravosodno, izobraževalno, … reformo in množica privilegijev posvečenih naših (alias korupcija) bi bila tako ogrožena!

Dobili smo medijsko profiliranega doktorja znanosti, ki se je “znanstveno” (mimo vseh zakonitosti: vzrok-posledica) alias populistično lotil reševanja “zavožene” države. Zaslugo za njegov volilni uspeh imajo predvsem mediji (dreserji javnega mnenja), ki so poskrbeli, da je ljudstvo napredovalo v funkcionalni nepismenosti (!) in volilo mačka v žaklju.

Danes ni bistvena vsebina (dejstvo), ampak videz. Živimo v medijski virtualnosti. Brez marketinške propagande (ustvarjanja videza) bi ljudje počasi spoznali, da so žejni peljani čez vodo.

Zgodil se nam je veliki brat (totalitarnost monolitne oblasti povezane z “neodvisno sodno oblastjo”, ob medijski kolaboraciji) pod krinko “Krištof (Kardelj) dogovarjanja in sporazumevanja” (civilna družba, strateški sveti, komisije, asociacije, …) Jugoslavija je z zanikanjem ekonomskih zakonitosti (ekonomske in politične svobode) propadla. SLO ljudstvo je leta 1990 zmagalo na plebiscitu ne le v zahtevi po samostojni državi, ampak v zahtevi po spremembi poltičnoekonomskega sistema (demokracija, vladavina prava, svobodno tržno gospodarstvo z omejeno vlogo države – mixed economy).

Danes imamo Planet Golob demokracijo in ekonomijo. Komu zaupate, dr. Šušteršiču ali preobraženem nekdanjemu borznemu elektro mešetarju Golobu, ki spreminja družbeno-ekonomsko normalnost ob pomoči puhoglavih NVO kovačevih Nik ?

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine