10.9 C
Ljubljana
sobota, 24 februarja, 2024

(PISMO BRALKE) Zeleni prehod ali zelena mamba v nedrih naivnega Zahoda?

Piše: Frančiška Buttolo

Čeprav se ne morem  pohvalili, da imam relevantne znanstvene podatke, ki nedvoumno dokazujejo, kako malo je pravih dokazov  o prevelikem ogrevanju ozračja zaradi kapitalistične proizvodnje, kot trdijo nevladne organizacije, zlasti v EU, sem kar pozorno prebrala nekaj člankov, ki so me prepričali, da je večje ogrevanje ozračja mogoče, vendar pa ne zaradi kapitalističnega sistema, predvsem na Zahodu.

Kar pa zadeva strogo znanstvene naravoslovne študije o segrevanju podnebja, sem v resnici prebrala komaj eno samo, ampak zame  res prepričljivo,  razpravo o zelo različnih  vplivih  na podnebje, med katerimi pa tudi ni bilo kapitalizma. Njen avtor je ugledni strokovnjak za ta vprašanja, predstojnik  prirodoslovnega oddelka na eni od javnih  univerz, ni bil navdušen nad prehitrim ukrepanjem proti segrevanju z bojem proti kapitalizmu. Iz te razprave sem v glavnem  razbrala le to, kar pa ni ravno malo, da je lahko za človeštvo  zelo nevarno, se bolj od samega segrevanja podnebja, vsakršno povsem  NEZNANSTVENO  poenostavljanje. Se najbolj nevarno pa bi bilo zaradi poenostavljenega razumevanja segrevanja podnebja svet pahniti v tretjo svetovno vojno.

Vsakršno napačno politično  ukrepanje, celo z revolucijami,  brez zanesljivih  ugotovitev, kaj se v resnici dogaja v  ozračju okoli Zemlje  – pa tudi v delu vesolja, ki   na našem planetu prav tako lahko  povzroča različne podnebne spremembe –  bi moralo biti najprej stvar vrha svetovne prirodoslovne znanosti, nato pa še odločitev v  vrhu ZN.

Dejstvo pa  je, da poleg resnih kritik  znanstvenikov, ki nasprotujejo skoraj popolnemu reduciranju  politično povsem nevtralnih  rezultatov  prirodoslovnih znanosti  na nekakšne družboslovne fikcije o razrednem boju, takšno početje zavračajo   tudi  priznani  filozofi  in  družboslovci. Samo za marksiste je dovolj prepričljiva povezava kapitalizma s podnebnim segrevanjem, zaradi česar je – kot zahtevajo –  nujna tako imenovana podnebna komunistična revolucija ali zeleni prehod.

Zakaj  naj na zahtevo podnebnih nevladnih organizacij na Zahodu vsi sprejme izrazito  komunistične revolucionarne ukrepe oziroma socialistični sistem – nazadnje imenovan  zeleni prehod – s popolno  UKINITVIJO kapitalistične ureditve?

Zato, ker gre komunističnim podnebnim nevladnim organizacijam (in tudi številnim drugim, prav tako marksistično revolucionarnim) za njihov popoln prevzem oblasti na vsem Zahodu. Ker jim gre predvsem za to, da bi pod pretvezo boja za izboljšanje podnebja nevladne organizacije dobile čim več sredstev, ogromne vsote iz državnih proračunov  za svoj obstoj in za  svoje revolucionarno delovanje. Zato, ker  hočejo podnebne  nevladne organizacije  prav v vsaki Zahodni državi postati prva politična moč. Zato, ker ne vidijo za uresničitev tega svojega cilja nikakršne druge  možnost kot p komunistično revolucijo.

Zato bi  rade podnebne nevladne organizacije s komunistično revolucijo ukinile tradicionalno zahodno kmetijstvo. Zato bi rade ukinile vso zahodno kulturo, še zlasti tisto, ki je utemeljena v Svetem pismu, torej na Zahodu  skoraj vsa.   Zato bi podnebne nevladne organizacije rade s pomočjo nepreglednih množic migrantov iz Afrike in Azije izbrisale vse zahodne  narode, celo večino držav, te predvsem s popolno odprtostjo njihovih mej, da bi svetovne migracije dobesedno preplavile Zahod.

Razen predstavnikov  komunističnih podnebnih nevladnih organizacij in njihovih talcev, najvišjih politikov v različnih vladah, ki so dobesedno odvisni od množice volilcev v nevladnih organizacijah in od njihovih podpornikov, nihče na Zahodu ne razume, zakaj je kar naenkrat  potrebno izvesti komunistično revolucijo za izboljšanje podnebja. Kljub temu pa prav vse zahodne države z nevladnimi organizacijami pospešeno sodelujejo v pripravah na zeleni prehod.

Tako  je že povsem realna uresničitev, bolj ali manj nasilna –  ali pa vsaj izsiljena –  nerazumljiva in nerazumna  zahteva skrajno levih nevladnih organizacij za izvedbo komunistične revolucije ali zelenega prehoda. V resnici  bi bilo bolje reči rdečega prehoda, saj zeleni, ko pridejo v parlament, kot je že v osemdesetih izjavil neki znani nemški politik, vedno pordijo, kot paradižniki.

Kar naenkrat naj bi vsi na Zahodu verjeli, kako pozitivno vplivajo na okolje ukinitve mej med državami, ukinitve narodov in nacionalnih držav, ukinitve vseh krščanskih ver.  samo zato, da bi pozitivno vplivali na ozračje okoli Zemlje,   morda pa celo v vesolju?

Zato menim, da ni potrebno ukiniti zahodne civilizacije in kulture s podnebno komunistično revolucijo. Dojeti pa  bi morali – demokrati  na Zahodu –   tudi, kako nevarno je v resnici  izogibanje podnebnih  nevladnih organizacij prirodoslovnim  znanstvenim ugotovitvam, njihovo  posmehovanje rezultatom verodostojnih raziskav in tudi zelo verjetnim hipotezam, ki ne potrjujejo izključno kapitalistične krivde za “konec sveta”. V resnici, sem prepričana, kot še  marsikdo, da je v delovanju nevladnih podnebnih organizacij v resnici še najbolj nevarno  prav njihovo skrajno dvomljivo reduciranje določenih prirodoslovnih znanstvenih  izsledkov  na eno samo – prav neverjetno neznastveno  – marksistično fikcijo o razrednem boju, v katerem imajo kapitalisti menda privilegiran položaj,  zaradi česar jih je potrebno “ukiniti” z revolucijo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine