1.1 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

(PISMO BRALKE) Zaprt, preganjan, izgnan

Piše: Magična gledalka

Bil je zaprt, preganjan in izgnan. Govorim seveda o venezuelskem disidentu in strokovnjaku za Forum v São Paulu.

Alejandro Peña Esclusa je bil gost v oddaji Intervju na Nova24TV prav v času, ko vladajoči »čisti(jo)« Slovenijo. Na našo srečo še ne na način, kot so to počeli v ne tako oddaljenem času, za katerega smo mislili, da je že minil. A kaj ko komunisti oblast jemljejo resno, ali kot bi rekel varuh privilegijev partijske totalitarne oblasti Stane Dolanc: »Mora biti jasno, da smo v tej deželi na oblasti mi, komunisti. Če ne bi bili mi, bi bil kdo drug, toda temu ni tako in tudi nikoli ne bo.«

Komunizem se zdaj skozi glavna vrata vrača v podobi kulturnega marksizma. In prav na to nas opozarja venezuelski avtor knjig o Forumu São Paulo, kulturni vojni in volilnih prevarah Alejandro Peña Esclusa, ki v omenjeni oddaji pojasnjuje, zakaj je pomembno, da se tudi Evropejci zanimajo za metode levice v Latinski Ameriki. »Ker je levica združena povsod, usklajeni so povsod, mednarodno. To so vedno počeli. S prvo, z drugo, s tretjo in četrto Komunistično internacionalo, ki jo je ustanovil Trocki.« Komunizem je po njegovih besedah mednaroden, zato se pogovarjajo, se srečujejo, si izmenjujejo pristope in strategije. Čeprav evropska levica ne govori o svojih načrtih, kot to počnejo levičarji v Latinski Ameriki, pa razmišljajo enako. »Če preučujete, poslušate, opazujete latinskoameriško levico, boste najbrž razumeli program ameriške in evropske levice. Reciva, da je Latinska Amerika laboratorij, kjer levica izvaja nove eksperimente in jih nato izvaža. Sprememba, ki smo jo mi doživeli, kjer se demokracija spremeni v tiranijo, se lahko zgodi tudi drugje,« je prepričan Peña Esclusa. Levica po njegovih besedah ne le goljufa in je povezana z organiziranim kriminalom, še posebej s trgovino z drogami, ampak izvaja tudi program družbenega inženiringa, s katerim želijo uničiti judovsko-krščanske vrednote s pomočjo kulturnega marksizma. Temu bi lahko rekli progresivizem, v ZDA pa ideologija »woke« (prebujenstvo). Gre namreč za isto stvar.

»Gre za relativizem in ta doktrina je proti družini, za splav, razgradnjo institucij, za ideologijo spola. Ljudje napačno verjamejo, da so te ideologije posledica modernizma. Pravijo, da smo v novi dobi, da je to spontano. A v resnici je to organiziran načrt, ki ga je napisal in domislil ustanovitelj italijanske komunistične partije Antonio Gramsci. Nato so ga uresničili pripadniki Frankfurtske šole.« Peña Esclusa poudarja, da ta doktrina postopoma uničuje ideje, koncepte, strukturo družbe in samo v takšnem ozračju lahko levica uniči vse institucije – ker je vse dovoljeno.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine