14.3 C
Ljubljana
četrtek, 13 junija, 2024

(PISMO BRALKE) Vojna Gorana Duplančića – strip ali strup?

Piše: Frančiška Buttolo

V slovenski izdaji bo gotovo najpomembnejša spremna beseda, o kateri že zdaj lahko preberemo marsikaj zanimivega o razumevanju tega stripa v krogu srbskega izseljenskega lobija v Sloveniji. Zanimiva so pravzaprav vsa povabila k branju in ogledu tega stripa, ki so do zdaj pricurljala na medijske portale. Sama sem se nad njimi zgrozila. Verjetno pa bodo končno dosegla svoj namen, popoln izbris osamosvojitve kot protijugoslovanskega dejanja. Samo za to gre. Potem pa spet nazaj v “balkanski raj”, tokrat v balkansko regijo EU, spet s središčem v Beogradu. Zdi se, da je tudi Hrvaška na to že pripravljena. Denar je sveta vladar.

Res je v naslovu imenovani strip delo hrvaškega avtorja, vendar si ga je za svoje potrebe v jugonostalgično-nacionalistični “specialni vojni” izposodil srbski priseljenski lobi v Sloveniji.  Zato imamo v Sloveniji zdaj opraviti s “slavnim” srbskim nacionalizmom naravnost iz Beograda, močno aktivnim tudi med pandemijo (zlasti z vplivom na kandidatko stranke Resnica za predsednico države, s prav lepim volilnim rezultatom), celo iz znanstvenega kabineta neke ruske akademikinje, po materini strani močno povezane s slovensko literaturo. Neverjetno!

Strip kot vrh totalitarne propagande neostalinističnega priseljenskega srbskega lobija v Sloveniji me je prav presenetil. O tem, da gre na Zahodu že kar za vse bolj krvavo revolucionarno vojno totalitarnih ideologij, sem pisala že v svojem članku o romanu Borisa Pahorja Nekropola (Nekropola Borisa Pahorja kot strip. Demokracija, portal, 28. 8. 2022.) V zadnjem času pa je v Sloveniji  s stripovsko propagando navdahnjen tudi najbolj  napadalni jugonostalgični, tako imenovani balkanski priseljenski lobi, ki je najmočneje zasidran v samem srcu slovenske kulturne in medijev, na SAZU in RTS. Je smrtno nevaren, ogaben, bolj ali manj prosrbski jugonostalgični črv, ki na zahrbtno balkanski način načenja slovensko samostojnost, kot kaka najbolj usodna, nesluteno agresivna protislovenska rakova tvorba. Trenutno se je ta črv – s stripovskim strupom –  zažrl v  slovensko osamosvojitev, kot da bi ta strup SAZU in RTS naročila. Kot da bi ukazala, oba, naj napade slovensko drzavo Slovenijo  takoj, ko bo neostalinistična kulturna ministrica, izdajalsko bitje iz Fotopuba, ukinila Muzej slovenske osamosvojitve, in ko bo odobrena postavitev spomenika sredi Ljubljane žrtvam slovenskega osamosvoliteljsjega holokavsta, kot lažejo, menda pogroma nad balkanskimi priseljenci z Balkana. Pa ga imamo, srbskega hudička v jaslicah!

Poleg Pahorjeve Nekropole o slovenskem bistvu druge svetovne vojne kot boju proti ubijanju v koncentracijskih taboriščih, ne pa za Titovo komunistično oziroma stalinistično Jugoslavijo, naj bi ta neostalinistični strip o slovenski osamosvojitvi Slovencem nalil čistega vina o tem dogajanju. Resnico o slovenski osamosvojitvi Slovenije, tisto, ki jo že dolgo po vsem svetu širi priseljenski srbski lobi v Sloveniji, pa naj bi otroci pili že z materinim mlekom, ob pogledu na prvo slikanico, ki jim jo bodo kupili protislovensko zavedni starši. Janša bo v teh stripih vedno strašen negativec, Kučan pa  dobri “čoban” (pastir) slovenskih pripadnikov jugoslovanske vojske, JLA.

Kakorkoli, zgodovina slovenske osamosvojitve naj bi bila, tako meni srbski priseljenski lobi v srcu SAZU in RTS, prihodnjim generacijam v Sloveniji vsepovsod dostopna izključno kot fašištično zlo, s katerim se je morala krvavo spopasti plemenita Titova JLA, naslednica prav tako plemenite Titove partizanske vojske, ki se je borila proti Hitlerjevemu nacionalizmu in rasizmu, nikakor pa za oblast, še najmanj totalitarno  Za vse to so se po vojni demokratično odločili jugoslovanski narodi sami. Svetovna javnost pa jim je ploskala.

Da je ta – Titova –  vojska med vojno brez pomisleka v hipu pobila vse, ki so se prav tako uprli Hitlerju ali pa vsaj načrtovali odpor, o tem v neokomunističnih stripih srbskih priseljencev v srcu slovenske kulture in znanosti ne bo ničesar. Revolucija je pač zahtevala žrtve. Pa saj je šlo vendar  – in še vedno gre – predvsem za uspešno marksistično taktiko (praktično metodo) boja za zmago komunistične revolucije oziroma za ohranitev njene junaške in humane podobe. Ha, ha! Pa jih je, komunist Tito, vse prelisičil. Tako bodo tudi slovenski komunisti in priseljenci z Balkana, v veliki meri, prelisičili EU, vsaj njen demokratični del, če sploh še obstaja.

Osamosvojitev in demokratizacija pa Sloveniji menda samo škodujeta. Naj ostaneta v slovenski zgodovini – vsaj tisti, po želji srbskega priseljenskega lobija v Sloveniji – samo nepomembna epizoda, z edinim kolikor toliko pozitivnim likom dr. Jožeta Pučnika, vendar le kot nekakšnega Kučanovega tajnika v hudih trenutkih sesutja sovjetskega imperija, da ne bi tudi v Sloveniji prišlo do nasilja nad komunističnimi zločinci. Takšen naj bi bil takrat Kučanov načrt. Začasna osamosvojitev, a brez njegove podpore in s strogo prepovedjo “revanšizma”, kot so komunisti imenovali vsakršno obsodbo komunističnih zločinov in popravo komunističnih krivic. Da, da, stripi naj bi najprej nalili novim slovenskim rodovom čistega jugonostalgičnega vina iz potujčenih slovenskih vinogradov srbskega priseljenskega lobija –  v samem vrhu slovenske kulture in znanosti, kjer “carujeta” SAZU in RTS.

Kar pa zadeva zunanjepolitično podobo tega mesarskega “haranja” srbskega priseljenskega lobija v Sloveniji, je ta povsem v skladu z levimi, neostalinističnimi “agendami” večjega dela birokratov z vrha EU. Zato je prišla k nam na ustavno sodišče neka “namiguša” Veročka iz EU, ki je temu visokemu “sudu”, kot ji je naročil srbski priseljenski lobi v Sloveniji, “namignila” (brez besed!), naj se “pazi”, če ne bo upoštevalo želja tega lobija, ker so to tudi želje progresivnega dela EU. In tako tudi bo. RTS bo srbska, ali pa je ne bo. Amen.

Zato je zunanja politična podoba sedanje slovenske balkansko-srbske tragedije povsem v skladu z načeli vseh tistih mednarodnih sil, zlasti v EU, ki se sklicujejo na nujno prevlado globalističnega multikulturalizma, legibitre in popolne podreditve človeka ohranjanju okolja. Torej: en svet in en – sam – vladar! Da bi na takšen način za vedno izbrisali zahodne kulture, utemeljene v družini, domovini in veri, na Balkanu pa najprej v Sloveniji. Zanimivo, ker se je srbskemu izseljenskemu lobiju v Sloveniji  pridružila tudi krščanska NSi, menda z nekaterimi vodilnimi člani, v resnici – skoraj čistega “balkanskega” ali “jugoslovanskega” porekla. Tega seveda ne bi omenila, ampak slavni srbski nacionalizem je vendar jugoslovanski, slaven po vsem svetu. Zadnja desetletja skoraj tako kot Hitlerjev. Zato, Slovenci, pamet v roke.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine