24.1 C
Ljubljana
sreda, 17 julija, 2024

(PISMO BRALKE) “UBIJ GA!” ali komunikacija kot smrtna obsodba

Piše: Frančiška Franca Buttolo

“Nevtralni” strokovnjaki v desnih, za zavedne Slovence zelo nevarnih medijih, ker desnih medijev v Sloveniji ni,  so prepričani, da bi se z lepo besedo ali komunikacijo Janša priljubil celo Kučanu.

Ampak, spoštovani Slovenci in slovenski državljani, s srcem še v Titovi Jugoslaviji, naj najprej obrazložim, da ne pišem več z vidika za obstoj svojega naroda zaskrbljene pripadnice slovenskega naroda. To je za mano, ker ne verjamem, da bomo preživeli. Pišem zaradi čiste zabave, nekakšnega dolgega časa. 

No, ko sem danes zjutraj (4.1.2022) na Radiu Ognjišče, ki ga skoraj ves dan z veselje poslušamo, saj je Titovo trobilo ali Prvi samo za proticepilce in balkanske komuniste, no, na našem prijaznem Ognjišču smo iz ust nekega psihologa (menda tudi psihiatra) slišali, da bi morala sedanja vlada, pod vodstvom Janeza Janše, ustrezneje komunicirati z državljani, predvsem pa bolj jasno. To naj bi preprečilo veliko problemov v naši družbi, zlasti kar zadeva uspešno preprečevanje hudih posledic pandemije.

Človek ob takšnih – domnevno strokovnih – ugotovitvah res ne ve, kaj naj si misli.  Najbolje, da nič. Ali pa da se ob njih na vso moč zabava. Navsezadnje, ta strokovnjak je prepričan, da si gospod Kučan želi Janševega prijaznega in jasnega komuniciranja z javnostmi samo zato, da bi državljani bolj zaupali sedanji desni vladi. Če bi bila Janševa sporočila domu in svetu  komunikološko ustrezna in zato pri večini državljanov z navdušenjem sprejeta, bi bil gospod Kučan Janšev najboljši prijatelj. Zanimiva psihiatrična “strokovna” ugotovitev. Res so odlični ti Kučanovi aktivisti, ko pridejo v domnevno  desne slovenske medije. Pa saj vemo, lepa beseda lepo mesto najde. In gospod Kučan zna tako lepo komunicirati. Pravi Titov naslednik. Zakaj ni takšen tudi gospod Janša? Kako lepo bi se lahko razumel s Kučanom. Saj to vendarle ne bi smelo biti tako nedosegljivo!

Sama menim nekoliko drugače. Ampak ne bi zdaj o tem. Pišem namreč samo še za zabavo. Resni del prepuščam gospodu Kučanu, njegovi zmagi na volitvah in njegovemu prijaznemu komuniciranju z Janšo, na primer s stavkom, ki ga je izreklo neko milo dete nekega župana nekega najlepšega balkanskega mesta na svetu: 

“UBIJ GA!”

To je komunikacija! Sodstvo in policija, da, oboji so bili navdušeni! 

Frančiška Franca Buttolo

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine