19.6 C
Ljubljana
torek, 6 junija, 2023

(PISMO BRALKE) Trije Kučanovi dr. Faustusi na Peterletovem pogovornem večeru

Piše: Frančiška Buttolo

Poslušala sem. Dobro. No, skoraj ni bilo mogoče slišati jasne in res glasne  – moške – besede proti nespodobnim manipulacijam  Milana Kučana s pojmoma slovenska  osamosvojitvena vojna in osamosvojitev (že pred njo!). Komunist Kučan obožuje osamosvojitev  kot sliko svojega elegantnega  podpisa, kot tedanjega predsednika države, seveda  s figo v žepu in z veliko jugonostalgije.

Nekaj krepkejših   domoljubnih besed je izrekel samo   Lojze Peterle, nekaj   pravičnih pa  Klemen Jaklič in, morda sem ter tja katero bolj  pogumno še kdo, , predvsem mlajši. To pa je bilo tudi vse  kar je bilo povedano  normalno slovenskega in  evropskega, ne pa sorosovsko  “eujevskega”, čeprav spretno zamegljenega.

Razumljivo. Vsaj trije Kučanovi najožji sodelavci (jasno!) so pač prišli, da bi pomirili  razburkano slovensko desno – osamosvojiteljsko – sceno. O Jožetu Pučniku in Janezu Janši pa skoraj nič. Imamo samo še Kučanovo osamosvojitev, nič več pa nimamo   osamosvojitvene  vojne  ob napadu JLA, ker je Slovence in Jugoslovane preveč razdvajala. Zdajle pa potrebujemo enotno Slovenijo, ki si želi v novo balkansko povezavo, podobno jugoslovanski, le da v EU. Zato smo iz slovarja slovenskega jezika  raje izbrisali pojem osamosvojitvena vojna. V resnici je bil dan po osamosvojitvi v Sloveniji le diplomatski obisk  JLA. Kvečjemu  prijateljska  košarkarska tekma med Slovensko vojsko in JlA. Govoriti o osamosvojitveni vojno bo morda  kmalu celo  prepovedano.

Seveda me takšno akademsko prijazno in kvasidemokratično usmerjanje slovenske državne in zgodovinske barke  v Kučanovo, jugoslovansko smer, ni presenetilo,  še manj pa prepričalo.  Skoraj slabo pa mi je postalo, ko je nekdo od njih  proti koncu videl garancijo ali zagotovilo za obstoj  Slovencev in demokratične Slovenije zlasti v vrednotah EU. Torej v zamenjavi Slovencev v priseljencih (predvsem  muslimanskih), v uvajanju legibitre v vrtce in šole, v prepovedi kmetovanja, v uporabi kitajskih električnih avtomobilov, v davkih za porabljeni kisik in ustvarjeni ogljični odtis, v množičnem evtanaziranju šbkih in nekoristnih, v splavih do rojstva,  v zapiranju drugače mislečih, ki se bodo vsemu temu verbalno in z dejanji  upirali. Takšno upiranje se namreč  že  zdaj imenuje kar fašizem. V parlamentu bodo samo leve stranke, ker bodo desne vse lažne. Pa še na Balkan nas bo vrnila, ta ljuba EU, ki nima prav ničesar skupnega z Evropo. EU je zvarek vseh treh totalitarizmov in južnoameriškega gverilskega terorizma, imenovanega nevladne (paravojaške) organizacije

Zato menim, da je bil sinočnji pogovor na Nova24tv  druga točka v okviru neke  nove – hudo skrivnostne  –  platforme, blede kopije neke davne “nove paradigme”. Prva točka pa je bila Hribarjevo JAVNO  zanikanje osamosvojitvene vojne. Sinoči so se mu sicer  posmihali, a zelo kislo,  kot se obvezno vdani podložniki kislo posmehujejo kakemu nespametnemu kraljevemu ali cesarjevemu ukazu oziroma zakonu.

V zgodovini Slovenije bo poslej zapisana samo osamosvojitev, ki jo je podpisal komunist Kučan. O osamosvojitveni vojni pa niti besede. v zgodovinskem spominu bo ostal samo še  elegantni Kučanov podpis samostojnosti  Slovenije,  logičnega nadaljevanja komunističnega ljudskega slo narodnoosvobodilnega partizanskega boja proti fašizmu in narodnim izdajalcem. Počasi  počasi pa bo tudi ta spomin izbrisan, ker bom set del  neke balkanske države, podobne Titovi Jugoslaviji. Morda bo kdaj pa kdaj mogoce kje zaslediti kako pripombo, da se je po končani vojni slovensko pošteno ljudstvo ali slovenski narod  – sem ter tja –  res preveč kruto maščevalo okupatorjevim sodelavcem in drugim izdajalcem. Tudi o komunističnih zločinih  o  paktu  Hitler-Stslin in njegovih odmevih v Sloveniji, ne bo v nobenem slovenskem zgodovinskem delu niti besede.

Vse v Kučanovi zgodovini samostojne Slovenije bo ena sama  komunistična laž. Tako,  da ne bom preveč fina z njim in njegovimi  potuhnjenimi protislovenskimi političnimi kriminalci, bolj ali manj s celotno Golobovo vlado, ki spet, podobno kot JLA leta 1991, skupaj s Kučanom napadajo slovensko samostojnost in demokracijo. Jože Pučnik in Janez Janša, velikana slovenske osamovojitve, sta za slovensko zgodovino očitno že mrtva. Tudi vsi drugi njuni “junaki” bodo prav kmalu. To smo sinoči  izvedeli na pogovornem večeru z Lojzetom  Peterletom. Vsaj trije udeleženci so se Peterletu pritajeno posmehovali, okrog njegove glavne teme, osamosvojitvene vojne,  pa so, predvsem trije,  hodili kot maček okoli vrele kaše. Sramota.

Vedeli so, da je bil ta večer na Nova24tv predvsem zaradi tega,   da bi zavedni in resnicoljubni Slovenci čim bolj mirno požrli tudi to – zadnjo –  Kučanovo grotesko, ukinitev pojma osamosvojitvena vojna,  da bi Slovenci na desnem političnem polu  laže preboleli tudi ta strupeni Kučanov  vbod v slovenska  domoljubna srca. Da bi laže preboleli, to Kučanovo  nesramno zatajitev osamosvojitvene vojne, požegnane z njegovo ironično željo po –  svojem lastnem  – spomeniku osamosvojitve.  Večer je bil namenjen razglasitvi POPOLNE DEGRADACIJE  boja slovenskih junakov  za Slovenijo. To je bil glavni namen sinočnjega pogovora. Pa čeprav so nekateri  fini gospodje  – kot običajno,  ze vsa desetletja  – zelo spretno sadili rožice.

Rozžice so sadili predvsem tisti  fini gospodje, ki jih sinoči res   ni bilo  mogoče postaviti v Peterletov krog, temveč so sodili med pametne, – torej bolj ali manj tajne –  Kučanove navdihovalce in obenem  zveste služabnike. Prav dobro vedo, saj niso neumni, da že odkar delajo za Kučana, delajo za hinavskega, prikritega in do Slovenije smrtno sovražnega Satana. Ker pa  pogodbe s Satanom hudo obvezujejo,   kot vemo iz vseh zgodb o dr. Faustusu, tudi iz najbolj sodobne Mannove, smo prepričani, da se ti – Kučanovi –  ljudje ne bodo spremenili. Še najmanj pa se bo spremenil sam Kučan. Prej bo Slovence in Slovenijo vzel  hudič.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine