11.1 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

(PISMO BRALKE) Tanjine rdeče vrtnice za Borisa Kidriča

Piše: Frančiška Buttolo

Spoštovani Slovenci in spoštovani člani Evropske skupnosti, naj pojasnim, zakaj vlada gospoda Janša ne ruši demokracije v Sloveniji, kot jo obtožujejo slovenski še vedno dokaj skrajno levo usmerjeni mediji, temveč demokracijo, tudi medijsko, v komaj tri desetletja samostojni Sloveniji šele vzpostavlja.

Ko sem razmišljala, zakaj v Sloveniji v resnici ne spoštujemo pravnikov politikov, novinarjev policistov, zdravnikov in celo zgodovinarjev novejše zgodovine, sem se spomnila številnih pogovorov, ki sem jih slišala v otroštvu, sredi petdesetih. Tudi tisti, ki so prišli iz partizanov, kot moji najožji sorodniki (pa niso zaradi tega hoteli nikakršnih koristi, kot moja mama, ki je pomagala NOV v Senožečah, in vztrajala, da noče v zvezo borcev, ker se je vsakdo dolžan boriti za domovino), da, tudi številni partizanski borci, največkrat niso spoštovali najvišjih predstavnikov imenovanih najvišjih domnevnih strokovnjakov.

Pogosto so se pogovarjali, da so vsi prišli do svojih visokih položajev in imenovanj z rdečo knjižico. Pri tem pa niti niso imeli toliko v mislih komunistov oziroma partije, temveč predvsem tajno policijo, udbo. Zato jim tudi zaupali niso, kar se je najbolj videlo, ko se je kdo od njih v kaki gostilni hotel preveč bratiti s preprostimi znanci, pa so mu ti ušli. Še huje pa je bilo, če mu je kdo od njih kako ostro zabrusil, da so se na koncu celo stepli. Ker je pomembni tovariš grozil, če sploh vedo, kdo je on. Pa je priletel odgovor, da je udbovec, ki ga morajo vsi podpirati.

Tako je še danes, saj je pred časom eden od ministrov v vladi gospoda Janše izjavil v medijih, da ne more zaradi tega, ker je v Janševi vladi, najti odvetnika, ker se ti bojijo zagovarjati njegove politike. Pa je bil ta minister pošten, ni bil obsojen, zelo uspešen in tudi močno priljubljen, mlad in prikupen.

V EU pas se čudijo in obtožujejo sedanjo vlado gospoda Janše za nizko priljubljenost pravnikov in novinarjev. Za vsem tem slabim ugledom je, žal, pri številnih levih politikih v EU tako zelo spoštovana demokratična socialistična demokracija tovariša Tita, Kardelja in tudi Kidriča, ki mu slovenske stranke, npr. stranka, ki jo vodi gospa Tanja Fajon, prinašajo cvetje pred spomenik na dvorišču palače slovenske vlade. Tam, pod tem spomenikom, so namreč pokopane človekove pravice slovenskega naroda. Ni jih zatrla vlada gospoda Janše. Ta jih – z veliko truda – samo vzpostavlja v naši komaj trideset let stari državi, še močno pod železno peto socialističnih metod obračunavanja z demokrati številnih naslednikov najhujših Titovih sodelavcev. Naj EU ne zahteva od predsednika vlade Janeza Janše, da to svoje prizadevanje nemudoma opusti.

Frančiška Buttolo, Ljubljana

Zadnje novice

Sorodne vsebine