12.5 C
Ljubljana
ponedeljek, 26 septembra, 2022

(PISMO BRALKE) Stavkajoči na nacionalni RTV so pa res nacionalisti!

(PISMO BRALKE) Stavkajoči na nacionalni RTV  so pa res  nacionalisti!

Piše: Frančiška Buttolo

 

Zadnje dni sem napisala kar nekaj člankov, ki niso mogli biti objavljeni. Večinoma so bili preveč nacionalno frustrirane narave, torej nacionalistični. Očitno pa so tovrstna čustva tudi v Sloveniji že preteklost. Narodna zavednost je v diametralnem nasprotju z vsemi glavnimi vrednoti modernih Zahodnjakov. Zlasti pa so ovira multikulturnosti – kot prvi med vsemi vrednoti sedanje EU.

Včeraj sem na eni od lokalnih slovenskih televizij videla značilni prizor z Nizozemske. Neko staro gospo so v delu večjega mesta vprašali, če v njem ne živijo več Nizozemci. Gospa pa je odgovorila, da sta ostali samo še ona in še neka stara gospa. Ko se je ta pridružila pogovoru, se sploh ni pritoževala. Kje neki, prav na smeh ji je šlo, ko je razlagala, kakšni so novi priseljenci. Niti malo ni pokazala  nostalgije za starimi časi. Ne, pač pa je sprejemala dejstvo, da zdaj ne živi več med Nizozemci, temveč med nekimi tujci, na katere ne sme narediti slabega vtisa. O njih ni rekla ničesar, kot da se zaveda, kako neprimerno bi bilo, če bi rekla, da so morda muslimani, Arabci. Afričani, kaj šele  da so temnopolti ali celo  “črnci” (prepovedana beseda, dovoljeno je reči le, da je kdo belec).  Zelo vesela je bila, druga stara gospa,  ker se z nekaterimi že prav prijazno pozdravlja.

No, sreča nas starih ljudi menda  res ni odvisna od tega, ali živimo med tujci v tujini, ali pa kar doma. Sreča je odvisna od tega, kako veliko pokojnino imamo. Politiko pa je treba prepustiti mladim. Oni najbolje vedo, kaj jim najbolj ugaja. Starci, ki kritizirajo mlade, so zoprni.

Krasen dokumentaren prispevek na eni od slovenskih “podeželskih” televizij. V Ljubljani pa branimo nacionalno televizijo. Kako nacionalistično, kako fašistično, dragi stavkajoči nacionalsocialisti, z gospodom kapitalistom Štefančičem na čelu. In v EU jih menda neka komunistka  Vera prav starokopitno podpira. Sicer pa se sploh lahko čudimo, tem svetovljanom v EU? Od vseh zahtevajo, da bi bili čim manj nacionalistični, da bi bili predvsem državljani sveta, svoje glavne politične kadre pa vse države EU zajemajo predvsem iz medijskih “ribnikov” ali bazenov,  še zlasti iz nacionalnih medijev.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine