19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

(PISMO BRALKE) Spomenka Hribar in podpisi za – Iran!

Piše: Frančiška Buttolo

Podpisi dr. Spomenke Hribar za  iranske oprane milijarde so me dobesedno zaboleli. Kakšna kruta hinavščina te Kučanove dvorne dame je pa to? Prekleto hudo mi je, ker to moram napisati, čeprav bi raje molčala, kot sem si obljubila, že tisočkrat in več. Raje bi zadovoljno brala o tem kak perfekten članek izpod peresa dobrega novinarja. Pa ni ničesar, niti članka niti novinarja. Nikjer. Zato sem ta spis preprosto MORALA napisati, ker so pri nas novinarji slepi in gluhi. Naj mi ljubi Bog, gotovo najbolj usmiljenja vredno bitje, s tem nemogočim človeštvom, odpusti že toliko mojih zaobljub, da bom nehala pisati, kolikor jih verjetno ni izrekel še nihče na svetu.

Zdaj pa v središče problema: zadnja krvava plahta dr. Spomenke Hribar, tokrat  s podpisi slovenskih akademikov za mir v Palestini in Izraelu – v resnici pa za oprane iranske milijarde v slovenskih bankah – nas sramoti pred vsem svetom.

Zakaj slovenski akademiki in drugi izobraženci z levega političnega pola –  z dr. Spomenko Hribar na čelu –  zbirajo podpise v podporo najbolj  teroristični državi  na svetu, Iranu, ne pa v podporo miru v Izraelu in Palestini?

Lahko vsak hip pričakujemo Hamasov atentat na predsednika izraelske vlade? Ker se ves svet boji iranskega terorizma? Seveda, lahko smo prepričani. V Izraelu pa bo zavladala komunistična diktatura, skupaj s Sorosovimi komunističnimi  nevladnimi organizacijami, tako kot so pri nas po prihodu na oblast Kučanove stranke Svoboda.

 Z nekimi dolgimi krvavimi  plahtami morilskih podpisov  slovenska akademska politična levica dobesedno nori po Ljubljani, tako močno  jo žeja po krvi izraelske desnice. Vodi jih neka soproga – menda celo judovskega porekla –  skrajno zagrizenega komunističnega akademika, da bi ves svet prepričala, kako močno podpirajo morebitni atentat na predsednika izraelske vlade, in kako  najpomembnejši slovenski komunisti in udbovci Titove – do Izraela skrajno sovražne – šole,  zdaj pa simpatizerji Hamasa,  ne bodo razočarali  izraelske najbolj  izdajalske skrajne levice, ki je morda sodelovala celo v sabotaži ob zadnje napadu Hamasa  v Izraelu. Samo zato da bi  politično vodstvo Izraela prevzeli komunisti.

Pa tudi zato dr. Hribarjeva hiti zbirati podpise,  da bi slovenski komunisti in udbovci ves svet prepričali, kako zelo so  vneti  in zvesti  pomočniki zloglasnega Hamasa, s katerim se družijo, še  zlasti  slovenske komunistične  akademikinje in akademiki, tokrat seveda z dr. Slavojem Žižkom na čelu. S tistim slovenskim akademikom, ki se je lani na otvoritveni svečanosti –  slovenski literaturi posvečenega –  knjižnega  sejma v Frankfurtu, kot štirje drl v svojem uvodnem govoru, da podpira Hamas. Slovenska ministrica za kulturo in neki napol ljubiteljski  ljubljanski knjigarnar,  s pomembnim partijskim pedigrejem, pa sta ob Žižkovem dretju uživala kot “bubrega” v loju.

Kot dolgoletna (od njene poroke s šahom)  zvesta občudovalka cesarice Farah Dibe,  sem še kar dobra poznavalka razmer ob padcu iranskega šaha in prihodu Homeinija ob koncu preteklega stoletja. Pa  tudi iz tujega  zanesljivega  tiska sem  izvedela, da se je to lahko zgodilo šele  potem, ko so Homeiniju  to “spremembo” izrecno dovolile ZDA, vendar z zahtevo, da morajo šahu in njegovi družini dovoliti odhod v ZDA. Takšen “dober” zaveznik so ZDA.  O vsem odločajo njihove, ameriške  KORISTI. In zdi se, da so se tudi tokrat že dogovorili, ne s Palestinci, tudi ne z Izraelom  temveč z Iranom.

In prav tako so se naši akademiki s svojimi podpisi na dolgih plahtah dr. Spomenke Hribar – OČITNO –  pogovorili predvsem z Iranom. Kajti tudi ta akademska dama  – celo judovskega  porekla – zagovarja predvsem finančne KORISTI, seveda  Kučanovega klana, na primer milijardno pranje iranskega hudo krvavega terorističnega  denarja, pa tudi trgovino z “boljšimi”  mamili, predvsem  za slovensko dijaško in študentsko mladino,  da je nimamo neprestano na urgencah. Zato ta akademska dama zdaj hiti zbirati podpise v podporo  IRANU.

Zdaj so namreč, kot poročajo mediji, ZDA  dovolile – skupaj z vsem Zahodom  –  teroristični organizaciji Hamas in izraelski skrajno (narodno izdajalski sorosovski ) LEVICI  odstraniti predsednika izraelske vlade. Da bodo  volitve v ZDA  rešene, morda pa tudi volitve v EU. .  Vprašanje pa je, koliko desničarskih   Izraelcev bodo izraelski komunisti, ko bodo prevzeli oblast,  “morali, da bi v Izraelu  ohranili demokracijo”,  pobiti in zapreti,  če bodo hoteli v državi ohraniti vsaj navidezni mir. Veliko Izraelcev  se bo tudi izselilo. Izraela verjetno že kmalu ne bo več, krivdo za vse to pa bodo  –  vsi – naprtili izraelski politični desnici.  Še posebno pa bo  to  grdo laž širil Vatikan, že stoletja in stoletja neusmiljeni sovražnik judov. Torej čakamo. Vsak hip bomo izvedeli za atentat stoletja  – na  izraelskega predsednika vlade.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine