-1.4 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

(PISMO BRALKE) Spomenik Ć ali spomenik holokavstu nad slovensko osamosvojitvijo

Piše: Frančiška Buttolo

Je Milan Kučan  s svojo prisotnostjo danes (24.20.2023) v resnici z največjim ponosom balkanskega politika počastil odkritje spomenika holokavstu slovenske osamosvojitve? Vsekakor. Kajti današnji dan  bo v  zgodovini Slovenije zapisan kot tisti dan d, ko je Slovenija postala spet del multikulturnega Balkana, del Jugovzhodne regije EU. 

Še huje, Slovenija je danes postala celo najbolj balkanski del najbolj balkanskega multikulturnega Balkana. Ena sama sramota sami sebi in za ves svet, ker je vsa sedanja  slovenska politična elita, koalicija in opozicija, tiho in  ponižno dovolila potomcem JNA in njenim občudovalcem uvrstitev Slovenije med tiste države, ki so izvedle katerega od  genocidov, Slovenija menda osamosvojitvenega.

Dejstvo pa je, da se res samo v kaki najbolj balkanski zakotni državi lahko zgodi kaj tako absurdnega, kot se je v Sloveniji, ki je  sama  debi postavila  spomenik holokavstu svoje lastne  osamosvojitve. Še bolj žalostno dejstvo pa je to, da sta bila  ukinitev Muzeja slovenske osamosvojitve in postavitev spomenika holokavstu slovenske osamosvojitve glavna in tudi edina projekta vlade dr. Roberta Goloba. Opozicija pa nič. Ali zato, ker so v njej samo še tajni agenti neokomunistov (“udbovci”)? Takoj po odkritju spomenika holokavstu osamosvojitve Slovenije, še isti večer, pa je bila Golobova vlada že na smrtni postelji. Mediji pa so poročali samo o posvojenih opicah vladnih funkcionark in vplivnih metresah vodilnih politikov, kot v kaki slabi komediji.

Ker pa je slovenska politika  – s svojo sedanjo koalicijo  in opozicijo – brez kakršnegakoli ugovora dovolila, ne da bi se vsaj malo upirala ali  branila    dobro ime Slovenije  in   Slovencev, je že vnaprej izgubljena igra za  vsakršno upanje na vrnitev Slovenije z Balkana. Kar ni uspelo JLA, je uspelo njenim potomcem s simpatizerji in  slovenskim politikom – koaliciji in opozicji, z roko v roki. Vsaj v tem sta si enotni, da je bilo nujno izvesti genocid mad osamosvojitvijo Slovenije leta 1991.

Pa je  Slovenija res kriva za kaj tako strašnega? Je res izvedla genocid nad pripadniki balkanskih  prebivalcev s stalnim bivališčem v Sloveniji? Sama mislim nekoliko drugače. Ker leta 1991, po osamosvojitvi Slovenije, balkanski Jugoslovenski narodni armiji (JNA) ni uspelo samostojne  Slovenije “tepihovati” – nad slovenskim narodom izvesti holokavsta, kot je grozila,  – so  danes v Ljubljani izvedli genocid nad slovensko razglasitvijo samostojnosti potomci JLA. Izvedli so totalni genocid nad slovensko osamosvojitvijo.

Na ta veliki dan d se je pripravljal Milan Kučan, vodja genocida nad osamosvojitvijo Slovenije,  že od prvega dne osamosvojitve, ko  je Sloveniji zagrozil, podobno kot JNA pred napadom,  da “bo jutri nov dan”.  In prav danes se je Kučan ponosno udeležil svečanosti ob  odkritju spomenika balkanskega holokavsta nad slovensko osamosvojitvijo. Najhuje pa je, da nikogar v Sloveniji vse to niti malo ne zanima. Je pa logično, saj Slovencev ni več.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine