2.6 C
Ljubljana
nedelja, 10 decembra, 2023

(PISMO BRALKE) Slovenski javni radio v že kar smešnem boju za Hamas

Piše: Frančiška Buttolo

Na začetku včerajšnjih (29.10.2023)  poročil  ob 15.30  javnega radia – očitno predvsem za neumne – ali vsaj neuke – Slovence, smo slišali, čudna izmotavanja  dveh cenjenih zunanjih  komentatorjev  iz slovenske skrajno levičarske  zunanjepolitične godlje. Vanjo  ju je verjetno potisnilo kar samo radijsko uredništvo za zunanjo politiko, v odnosu do Izraela še vedno v Titovi neuvrščeni Jugoslaviji, polni sovraštva do Izraelcev. Ampak oba komentatorja, spoštovana gospod in gospa, sta se skušala vsaj za prvo silo izogniti izpolnitvi pričakovanj radijskega uredništva, da bosta na vso moč sramotila Izrael, kar naj bi poslušalce prepričalo, da so “borci” teroristične organizacije Hamas v resnici nekakšni novodobni  partizani, kot je na bližnjevzhodne teroriste nekoč  gledal največji zločinec na Balkanu vseh časov  Josip Broz Tito. Pač “gliha vkup štriha”.

Iz “šlamastike”, v katero je bil potisnjen, se je gospod komentator poskusil rešiti tako, da je obžaloval, ker EU ne stori dovolj za  zavarovanje gospodarstev  svojih članic ob  zadnji  krizi na Bližnjem vzhodu Pa naj bi to pomenilo karkoli, jasne besede ni bilo, kaj šele jasne  zahteve, naj teroristična organizacije Hamas takoj IZPUSTI talce in umakne svoje umazane  teroristične  “tace” s  palestinskih talcev, zdravnikov in bolnikov v bolnišnicah, pod katerimi ima Hamas  svoje glavne štabe, kot lahko beremo. Kje neki, gospodu, gotovo dobro seznanjenem s poročili o krvavih dogodkih v Izraelu in Gazi, je komaj, komaj  uspelo nekaj malega povedati o nekakšni pomanjkljivi  zaščiti gospodarstva EU. Podobno je bilo tudi s spoštovano gospo, le da je ona “pobegnila na varno” pred Titovim radijskim zunanje političnim uredništvom  v  kratek, a res pretresljiv opis razmer med Palestinci, ki so, kljub številnim pravočasnim  pozivom Izraela,  naj se umaknejo z vojnega območja, morali ostati v svojih domovih.

O političnem problemu Hamasovega  napada na Izrael gospa in gospod nista spregovorila niti besede.  Lahko stavimo – je bil njun  nesmiselni pobeg iz pravega problema en sam nebogljeni poskus izpolnitve političnega sugestije “iz ozadja”, da je potrebno nevedno slovensko publiko seznaniti s premajhnim in premalo enotnim pritiskom  EU na Izrael in njegovo nesorazmerno obrambo. Kaj le misli   Izrael, da tako napihuje zadnji teroristični napad? Prijazni naj bodo Izraelci s pripadniki teroristov, tako kot smo v EU prijazni do njih in njihovih družin, ker vemo, kako težko življenje so imeli, še zlasti tisti, ko so se bojevali v teroristični vojski  Islamske države.

Ves svet, ne le Izrael,  naj  zahteva od Hamas takojšnjo in brezpogojno izpustitev izraelskih talcev! Če to ni mogoče, se bo zgodila velika tragedija, ampak ne po krivdi Izraela, temveč zaradi zdrsa vsega sveta na najnižjo  raven svetovne  mirovne politike, na raven terorizma –   In nič drugega, in nič drugače.

Ne, gospe in gospodje zunanji sodelavci   javnega slovenskega radia, ne bodo –  zaradi samoobrambe  Izraela –  najbolj prizadete države EU. Če bomo v EU kakorkoli trpeli, bomo trpeli zaradi Hamasovega  terorističnega napada, tako kot zdaj trpi Izrael. Da, Izrael najbolj trpi zaradi Hamasovega  krvavega napada. Trpi skupaj s Palestino, talko terorističnega Hamasa in   izraelske – NUJNE – samoobrambe.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine