-1.4 C
Ljubljana
torek, 5 decembra, 2023

(PISMO BRALKE) Saj ni res, pa je…

Piše: Iva Pavlin Žurman
Saj ni res, pa je: celjska sodnica Leonida Jager je kaznovanje Janeza Janše za napisani tvit utemeljila tudi z besedami (Delo, 4. novembra 2023) :  “Številni mediji so pisali, da je Meško umrl po hudi bolezni, tako da je Janša vedel, da ni umrl zaradi umora.” 
Halo?  Je sodnica Jager prebrala Janševa tvita z dne 6. in 7. novembra 2021?
6.maja 2021 je JJ napisal:  Neverjetno za #EU v 21. stoletju, da sodelavec pri umoru novinarja še vedno vodi @STA_novice in zato mesečno pokasira 8.500 €. Več kot predsednik republike.

7.maja 2021 je JJ napisal (replika-razlaga)

May 7, 2021

Direktor, ki zaradi političnih razlogov odpusti bolnega novinarja, ko je le-ta na bolniški zaradi težke bolezni, najbrž ne prispeva k njegovi ozdravitvi, ampak k poslabšanju in smrti, kar se je zgodilo v primeru Veselinović – Meško. Zato sramota, da Veselinović vodi @STA_novice

197. člen KZ-1-NPB4

(1) Kdor na delovnem mestu ali v zvezi z delom s spolnim nadlegovanjem, psihičnim nasiljem, trpinčenjem ali neenakopravnim obravnavanjem povzroči drugemu zaposlenemu ponižanje ali prestrašenost, se kaznuje z zaporom do dveh let.

Sodnik Z. Radonjić: “Sodišče bi se moralo ukvarjati najprej s tem, kaj se je v STA dogajalo kot tudi z vprašanjem, ali je bilo Veselinoviču znano, da je pokojni novinar hudo bolan, ko je (če je) izvajal mobing.

Peter Jančič (Spletni časopis): Bojan Veselinovič je, ko so ga z leve nastavili za direktorja državne tiskovne agencije STA, odstavil odgovornega urednika Boruta Meška in ga pozneje krivdno odpustil kot novinarja. Vrgel na cesto. Kot novinarja ga je s tem onemogočil. Meško je kmalu za tem zaradi rakastega obolenja tudi čisto zares umrl in se na sodišču ni mogel ubraniti pred to čistko.

Iva Pavlin Žurman, Solkan

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine