1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

(PISMO BRALKE) “Rufjane” s slovenske južne meje

 

Piše: Frančiška Buttolo

Pa se res poslavljam! Balkanski narodi v Sloveniji  kot nadomestilo za slovenski narod, za slovenski narod  v Sloveniji, nikakor niso moja “intimna opcija”. Zbogom, podalpski – novi –  Balkan!

Morda se zdi nespodobno, a ko sem sinoči v parlamentu poslušala leve poslance, ko so  obrazlagali svojo podporo ministrici Bobnarjevi, me je skoraj popadla panika. Saj imajo vsi se jugoslovansko besedišče.  Nisem mogla verjeti, da je v slovenskem parlamentu toliko priseljencev z Balkana. Njihove obrazložitve glasu za ministrico so bile bolj podobne vojaškim krikom ob napadu na slovenske domoljube, “janšiste” kot pa demokraciji. Ti poslanci balkanskih korenin vidijo Slovenijo zgolj in samo kot svojo začasno, osovraženo  domovino, v kateri so bolj ali manj samo zato, ker niso našli boljše, vsi vsi so še prepričani Jugoslovani, ki jim je Janša vzel državo, ljubljeno Titovo Jugoslavijo.

To so očitno Golobovi dobesedno kupljeni politiki, izvoljeni samo zato, ker je v Sloveniji že dobra polovica tujcev z Balkana, predvsem v mešanih zakonih. V bistvu so podobni migrantom, le da priseljenci z Balkana  duhovno in materialno  ostajajo še vedno na tem svojem polotoku oziroma v Jugoslaviji. O njej  jim starejši govorijo, kako demokratična je bila – in “za ljudi”. Pri nas zato samo služijo (upam, da vsaj kolikor toliko plačujejo davke), na Balkanu pa vlagajo denar in kupujejo nepremičnine. Pa opravljajo slovensko politiko. Migranti pa Slovenijo večinoma zapustijo, takoj ko zanje porabimo toliko denarja, da lahko spodobno odidejo v katero od evropskih držav, razvitejšo in bogatejšo od Slovenije.

Ampak – če parlament ni več slovenski, pač ni moj parlament. Je balkanski parlament. Takšen pa ni bil nikoli moja “intimna opcija”.

In še nekaj, tudi slovenski globalistični parlamentarci, takšni parlamentarci, kakršna je Tereza Novak, pa tudi niso Slovenci, temveč so nekakšni državljani vesolja, saj je ta ženska včeraj  v parlamentu izjavila, da je Zemlja, če jo gledamo iz vesolja, brez meja. Kot da je tako bolje videti ljudi, človeka! To, to  je šele slovensko sprostituirano domoljubje! Kot pri Bobnarjevi! Pa saj so te ženske kot kake laške “rufjane”, ki tam na južni meji vabijo migrantsko  “klientelo”, kot da  je Slovenija nekakšna podalpska prostitutka, ki vse in vsakogar, vsaj začasno, lahko vsestransko zadovolji. Kakšne Slovenke pa so te “kao” slovenske političarke? Čiste “rufjane”.

Resnično dokazujejo, da je Slovenija samo še balkansko parkirišče mizerije.

 

Frančiška Franca Buttolo

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine