9.8 C
Ljubljana
sreda, 28 septembra, 2022

(PISMO BRALKE) Prekleti bodite, sovražniki Slovenije in Slovencev!

Piše: Frančiška Franca Buttolo

Naj tokrat kar na začetku povem, da pišem na svojem telefončku, zato se že zdaj opravičujem  za napake. Popravljala jih ne bom, ker jih s tem največkrat  naredim še več.

Zdaj pa k Slovencem. Čeprav nekateri trdijo, Karantanija nima nič s Slovenijo, naj si drznem povedati, da je moj zelo karizmatični profesor, žal pa tudi vse prej kot karizmatični komunistični revolucionar, na enem od predavanj v drugi polovici šestdesetih – vidno razočaran –  povedal, da je glavna zgodovinska značilnost Slovencev neprestano zmanjševanje.

Kakorkoli, ne drznem si o tem razpravljati. Zato pa naj priznam, da se nam, Slovencem,  nemalo čudim. Še posebno pa zdaj, ker ne zavrnejo kriminalnega načrta sindikatov na področju zdravstva.

Slovenci običajno nismo štrajkali, ko bi morali delati in si medsebojno pomagati.  Od koga smo se navzeli te kriminalne  lenobe? To ni bila slovenska prevladujoča  navada. Tudi ni bilo značilno za Slovence, kot je  zdaj, da bi si zaželeli za  glavnega politika človeka, ki bi za svoje  – po številnih trditvah  slabo narejeno delo –  prejemal  vsaj desetkrat preveliko plačilo. To so vrednote slabšega dela  ljudi z Balkana, tistega, ki ga večina  prebivalcev tega polotoka ne mara, niti tam niti pri nas. Vso svojo  lenobo pa takšni ljudje prikrivajo z nekakšnim balkanskim revolucionarnim bojem za delavske pravice, v novejšem času pa še za  različne človekove pravice, tudi takrat, ko gre samo za nesramno prikrivanje  njihove kriminalne lenobe in nesposobnosti.

Zdaj, pa smo, po dveh letih trdega boja zdravstvenih delavcev za zdravje  državljanov, še vedno sredi največje epidemije v glavnem samo zaradi tega, ker se nasprotniki cepljenja niso hoteli cepiti za nobeno ceno. Tudi ne za ceno več tisoč mrtvih.

Slovenijo torej ustrahuje velikanska tolpa protislovenskih in proticepilskih protestnikov,  sama  pa jih imenujem kar razbojniki, takšni,  kakršne sem imela v mislih, ko sem pisala članek Točno opoldne.

Ti razbojniki (z njimi je Kučan nespametno demonstriral proti ukrepom za preprečevanje in zmanjševanje pandemije)  so nekakšna Kučanova protestniška  proticepilska prva proletarska brigada, skrajno balkanska brigada, po Titovem zgledu balkanizma. Zato Kučan zame nič več niti tovariš niti gospod.

Ta človek je do Slovencev  in Slovenije skrajno sovražen, je takšen, kakršni so razbojniki – ki so neusmiljeno ogrožali življenja slovenskih državljanov in slovensko gospodarstvo. Da, ta človek si je na ti s temi barabami, ki bi zdaj bolnikom odvzele še zadnjo  nujno zdravstveno pomoč, skupaj s peklenskimi sindikati. Tudi on bi prisilil zdravstvo, da bi zdravstveni delavci razglasili štrajk prav na sredini pandemije.

Niti enkrat samkrat pa niso vodje proticepilskih demonstrantov pozvali k cepljenju, čeprav so se sami cepili, verjetno tudi super proticepilec,  tik preden ga je – skoraj na kolenih – sprejel preplašeni predsednik naše države.

Ampak on, predsednik, vsaj ni z anticepilci nespametno demonstriral proti ukrepom za preprečevanje in zmanjševanje pandemije, kot je ponosno demonstriral Kučan.

Slovenci, kje imamo pamet? A zdaj, namesto da bi se končno cepili,  bomo pa naše zdravstvo še prisilili v stavkalo? Da ne bo Kučan žalosten. Pa saj vidite, da živi samo se od sovraštva in za sovraštvo do samostojne Slovenije? Pa še nekaj njegovih levih razbojnikov. Na primer Masleša in še nekaj visokih pravnikov, ki bi nam radi vzeli evropski denar, naš, slovenski denar, da bi ljudje – povrhu vsega – še od lakote pomrli sredi grozljive pandemije.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine