22 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

(PISMO BRALKE) Ob dnevu slovenske kulture sovražnega govora

Piše: Frančiška Buttolo 

Kar je res, je res. Naj reče kdo , kar hoče, dr. Robert Golob pozna delovanje slovenske družbe. Zato sem bila,  bolj kot na potek  podelitve Prešernovih nagrad, sinoči pozorna na poročanje medijev o zadnjih dogodkih v Sloveniji. Pri večernem dnevniku ob sedmih zvečer na javni televiziji je bilo vsiljivo  opazno, da voditeljica še vedno poudarja svojo protestniško in jugonostalgično, neuklonljivo nasprotovanje ‘janšizmu’,  čeprav samo s poudarjeno belo črto vzdolž zunanje strani  hlačnice. Tako je, vsaj Svobodo imamo, pa naj bo že kakorkoli.  In v skoraj vseh poročilih in drugih oddajah slovenskih medijev je ista pesem. Golobova vlada čudovito deluje, nikoli več pa ne sme na oblast Janša –  in nihče iz njegove stranke, če se ne bo prej  pridružil dr. Logarju oziroma kakemu bolj  levemu  ostanku SDS . Takšna je očitno zdaj nova politika obeh, dr. Goloba in “dr” Milana Kučana, političnega dohtarja vseh dohtarjev.

In kaj se v resnici dogaja v naši svobodni Svobodni družbi? Tudi o tem poročajo vrli slovenski levi mediji (vsi, razen dobre polovice enega samega).

Predvsem se vsepovsod pojavlja sovražni govor. Ampak oba imenovana dohtarja slovenske družbe razmere odlično obvladujeta. Gospe največji slovenski pesnici, ki je bleščeče upesnila dejstvo z najpomembnejšim umetniškim sporočilom vseh časov, namreč , da se tudi Slovenci, kot vsa človeška vrsta,  iskreno sovražimo, čeprav lažemo, da nas je ena sama ljubezen do  bližnjega, krščanska, komunistična, globalistična, bla, bla, blablaistična… (Seveda je, pregovorno,  kovačeva kobila vedno bosa, in tudi naša največja pesnica verjame v komunizem. a to nič ne zmanjšuje resnice, da je velika slovenska pesnica.) Na slovensko vsesplošno sovraštvo je pred nedavnim – zelo inteligentno in sočutno –  opozoril tudi varuh človekovih pravic. Kajti  zaradi vse te silne ljubezni v navednicah je iz dneva v dan več – in preveč –  sovražnega govora. Kljub temu pa največji slovenski pesnici  ni bila vrnjena Prešernova nagrada, ki jo je leta 2000 odklonila. Oblastniki vedo, da kazen za sovražni govor oziroma za sovražno obnašanje mora biti, ker je vzgojna. Ne za pesnico, saj to zaradi njenih častitljivih let  ni več mogoče, za državljane, podložnike mora biti vzgojna. Oni, oblastniki, so “ta glavni”, ne pa kaki “jebeni” umetniki ali “jebene” umetnice, pa tudi če so Prešerni, Balantiči, Makarovičeve.

Vse to pa dobro – še predobro – vedo tudi slovenski zdravniki, ki so zaradi sovražnega govora ovadili deset državljanov. Niso povedali katerih. Zato, da se pred njimi še bolj trese vsa Slovenija.  Menda niso zdravniki krivi, če zdravstveni sistem (nikakor pa ne oblast ali, bognedaj, ministrstvo za zdravje)  ne deluje. Ne bodo pa popuščali naši zdravniki hudobnim pacientom, ki nočejo na Žale samo zaradi tega, ker nimajo več osebnega zdravnika. Ne, ne bodo popuščali slovenski zdravniki nekaterim že napol mrtvim nasilnim pacientom, ki ne zmorejo nič več drugega  kot to  da  zmerjajo in preklinjajo zdravnike.  Lepo je treba govoriti in pisati, kot govorijo in pišejo naši levi medijski delavci, pa čeprav tik pred smrtjo. Naši zdravniki so humani. Prebrali so vsa največja dela o Hitlerjevih in Stalinovih zdravnikih, kakršnih, na srečo, ni več na vsem širnem svetu, sploh pa ne v Sloveniji.

Zakaj pa ne gredo neučakani in nestrpni slovenski pacienti k “privatnikom”, na primer v bližnje države, v Avstrijo, Italijo, na Hrvaško? Pa jim ne no treba preklinjati in zmerjati. Oh, saj res! Še sama se nisem spomnila, kako neumni so, da se tega ne spomnijo.

Navsezadnje je potrebno to vlado, ki se s svojimi podporniki v vseh plasteh naše družbe na vseh frontah bojuje s sovražnim govorom,  pohvaliti tudi zaradi ovadb, ki so bolj posredno povezane s sovražnim govorom, neposredno pa s sovražnimi dejanji, tokrat na pravem mestu, že skoraj v novih partizanskih bojih.   Ovadenih je menda  je večje število policistov, ker niso podprli sovražnega govora in sovražnih dejanj, na primer metanja granitnih kock v glavo policistov, med nasilnimi demonstracijami OF politkolesarjev.  “Veš, policist, svoj dolg?” Nekako tako bo rekel  novi sef slovenske policije, ko se bo pri omenjenih  ovadbah opiral na velikega pesnika Župančiča.  Slovenski policisti  tudi ti, ovadeni,  bi morali to dobro vedeti.  Morali bi  zmerjati sami sebe in se s kockami tolči po glavi, kot so to z njimi počeli antijanšistični protestniki, politkomisarji OF.

In  tako je krog sklenjen. Zdaj je jasno, zakaj voditeljica glavnega slovenskega večernega dnevnika na javni televiziji tudi na predvečer slovenskega kulturnega praznika, tik pred začetkom Prešernove proslave in podelitve nagrad,  poudarjeno kaže belo črto na svojih oguljenih hlačah,  podobnih zanemarjeni jugogonostalgični protesniški trenirki. To menda pomeni, da smo vsi, ne samo jugonostalgiki, veseli, ker imamo krasno vlado, pod vodstvom političnih  “dohtarjev” za človekove pravice, dr Goloba in “dr” Kučana.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine