8.7 C
Ljubljana
sreda, 22 marca, 2023

(PISMO BRALKE) O Golobovi in Jankovičevi hudo koruptivni skrbi za zdravo hrano in okolje

Piše: Frančiška Buttolo

Kakšni so pravzaprav cilji Golobove kmetijske in prehranske politike in kakšni so nameni Jankovičevega goloseka v  Tivoliju? Ko namreč  opazujemo Jankovičeve “strokovno” neoporečne goloseke, hujše od vsakega žledoloma,  ko poslušamo Golobove modrosti o tem,  kako škodljivo je meso, in kako uničujeta zemljo in zrak  živinoreja in kmetijstvo, slovenski naivni državljani niti ne pomislimo, kaj se v resnici skriva za vsemi temi – domnevno hudo, hudo znanstvenimi – nameni in  dejanji, z levim medijskim navdušenjem nad njimi in s sporočili o tej – do ljudi in živali -prijazni politiki.

Nič gozdov, nič kmetij, nič mesa, nič privatne zemlje, vse bo državno! V resnici pa gre pri golosekih za privatizacijo,  pri Golobovih  prehranskih načrtih  pa za pospešeno  razprodajo te privatne kmetijske zemlje, gozdov, parcel in poslopij, da bo prostor za  priseljence, ki bodo hvaležno volili izključno leve stranke.

In kdo v resnici narekuje takšno ravnanje s slovensko rodovitno  zemljo? Tisti lastniki multinacionalk za pridobivanje “humane”  hrane, “pridelane” v velikanskih podzemskih prostorih, na primer različnih črvov in ščurkov, pa kalčkov in koreninic, ki jih bodo s pomočjo neoporečno zdravih dopolnil iz kemičnih prehranskih tovarn  predelovali  v “pravo domačo” hrano. V zrezke, klobase, bočnike za domačo “župco z nudeljčki”, za domačo solato “kristalko” ali “majsko kraljico”. Krave, konji, pujsi in svinje pa bodo živeli svobodno, v naravnih rezervatih in pri bogatih lastnikih razkošnih domovanj, kot je menda  živela pujsa Pepa pri šefu petkovih  protestnikov, gospodu Jenullu, režiserju slavne predstave Zaplinjena Ljubljana pod janševistično policijo (izvedena je bila 2021, ob zasedanju vrha EU na Brdu).

Pa bi vendarle morali dobro premisliti, kaj se v resnici dogaja. Vprašati bi se morali, ali bodo na posekih kmalu gradbišča. Vprašati bo se morali, kdo bo na njih gradil. Vprašati bi de morali, s kakšnimi izgovori bo ljubljanska občina najprej park Tivoli uničila, nato pa postopoma prodala za nujne  projekte, na primer kulturne, reprezentančne in podobno. Dobro bi morala premisliti, koliko čudovitega korupcijskega denarja se bo pretakalo po vseh mogočih mafijskih kanalih. Premisliti bi morali, zelo resno bi morali premisliti,  kdaj in kako bo na primer  občina Ljubljana  vse te nujne kulturne in reprezentančne  “projekte” – ker bodo imeli grozno izgubo –  prodala najboljšim privatnim ponudnikom, ki pa jih prvi občinski človek  že zdaj zelo dobro pozna.  Samo nekoliko potrpljenja je potrebno. Da, resno bi morali premisliti,  kako bo  občinski Tivoli postal najbolj elitno – tako rekoč v celoti privatno – naselje v Ljubljani. Najlepše naselje na svetu v najlepšem glavnem mestu na svetu.

Frančiška Franca  Buttolo, Ljubljana

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine