19.6 C
Ljubljana
nedelja, 26 maja, 2024

(PISMO BRALKE) Ne jokaj, Spomenka!*

Piše: Frančiška Franca Buttolo

Ne jokaj, Spomenka, ne bodo žalostna! Ali si slepa? Saj je Slovenija vendarle – že spet – Kučanova in samo Kučanova! Niti duha niti sluha ni več o slovenski samostojnosti in demokraciji.  Sama partija, sami Kučanovi, sami “naši”,  vsepovsod. Pa amen.

Zadnje izjave gospe dr. Hribar (na primer: “Če bi Jože vedel za Janševo čestitko neofašistki Meloni, bi se v ‘grobu obrnil’ ) so  me prav neprijetno presenetile. Bodo komunisti spet po cestah, mimogrede,  streljali domnevne “fašiste”? Tako, kot so jih streljali plačani morilci likvidatorske partijske tajne službe VOS, pod vodstvom Zdenke Kidrič? Zakaj vendar ta komunistična dama tako “usodno”  privlači gospo dr. Spomenko Hribar?

Kar nerodno mi je, ker sem se vsa ta desetletja po osamosvojitvi Slovenije verjela, da Kučanov klan (kot je slovensko partijsko  globoko državo poimenoval pokojni Danilo Slivnik, avtor znamenitega Kučanovega klana) vendarle ni tako usoden za Slovence in Slovenijo. Pa je, žal. Uničil jo je. Za vedno. Amen!

Kljub temu, da sem že od plebiscita za neodvisnost Slovenije leta 1990 vedela, kako nevarna je za slovensko samostojnost in demokracijo skupina ljudi okoli najpomembnejšega predsednika CK ZKS Milana Kučana, pa očitno nisem vedela, kako pomembna je bila skupina, ki jo je zbral okoli sebe dr. Jože Pučnik, nato pa jo je vodil – na željo in po Pučnikovi volji – Janez Janša. Da, dr. Pučnik je sam izbral za svojega naslednika prav Janšo, ni izbral Milana Kučana. Bogu hvala, neskončno velikokrat!

Spoštovana gospa dr. Hribar, nikar ne bodite zaradi tega preveč žalostni. Saj še ni vse zamujeno! Če dobro pogledate okoli sebe, je Kučanov klan v uresničil vse svoje načrte, predvsem pa dvoje glavnih: uničil je slovenski narod in ga nadomestil s priseljenci, ki verjamejo samo Kučanovemu klanu, in uničil je slovensko samostojnost z nedavno razorožitvijo (še eno, verjetno zadnjo in poslednjo) slovenske vojske ter  z odprtjem  mej  za vse in vsakogar vsak dan  vseh 24 ur.

Ne jokaj, gospa dr. Hribar, raje se veseli!  Saj je vse to je Kučanov klan dosegel na zelo sodoben, da ne rečem moderen način. Tako, da se je povezal z največjim zahodnim komunističnim klanom, ameriško Sorosevo globoko državo. Povezal se je s  komunističnim klanom, ki deluje  po nekoliko prenovljenem načelu  “Proletarci vsega sveta, združite se!”.  Zdaj se namreč glasilo “Odprta družba za vse, da bomo lahko pozaprli demokrate!” In po tem, Sorosevem načelu, tudi načelu sedanjega komunističnega vodstva Evropske unije, je Kučanov klan na zadnjih volitvah premočno zmagal.

S Slovenijo je torej – skladno s tri desetletja trajajočimi željami in prizadevanji, pogosto  tudi s potoki solz v milih očeh gospe  dr. Hribar – vendarle konec. Komunisti so spet “na razpoloženju”.  Če bo šlo vse tako, kot do zdaj, bo tudi nova (še vedno pa Titova) Jugoslavija  “oživljena”, le da  pod nekoliko drugačnim imenom. Imenovala se bo Jugovzhodna regija EU”, ali nekaj podobnega.

Zato, spoštovana gospa dr. Hribar, nikar ne jokajte!

Obračunali boste lahko tudi z Janezom Janšo, za vas, gospa dr. Hribar,  v resnici predvsem nedopustno doslednega domoljuba in demokrata, čeprav javno govorite o njegovi avtoritarnosti, ker je pač takšna komunistična taktika, vedno utemeljena v laži in slepilih. Da bi vam izboljšala telesno in duševno zdravje, vam bo globoka Kučanova država, skupaj s svojo novo vlado, ki jo je postavila, dovolila, da lahko  z Janšo neusmiljeno “obračunate”,   tako nečloveško krivično in krvavo, da vam bo zavidala sama Zdenka Kidrič, mojstrica vseh mojstric, kar zadeva komunistično mesarsko obrt.  Skratka, ne jokajte, saj boste Janšo lahko lastnoročno likvidirali. Kučanov klan pa vam bo ploskal – na odprti sceni.

Ampak, navsezadnje, saj je Jansa že vajen trpeti,  siromak,  tudi brez vaših intelektualno skoraj nedosegljivo balkansko prefinjenih spletk. Trpeti je vajen zlasti zato,  ker preprosto ljubi svoj slovenski narod.  Vem, da tovrstnega trpljenja vi ne morete razumeti, pravzaprav, ga ne morete doživeti, ker nikoli niste ljubili slovenskega naroda. Ampak, saj ga ni nihče iz Kučanovega klana. Saj v tem je ves problem. Vi ste komunisti, internacionalisti, zdaj pač Sorosevi komunistični globalisti, še veliko veliko bolj proti vsem narodom.

*Ob prispevku dr. Spomenke Hribar na posvetu o Jožetu Pučniku in  o njegovi večji umeščenosti v slovensko kolektivno zavest v članku, ki sem ga prebrala na spletu: Kako je Spomenka Hribar Janezu Janši nalila čistega vina (Reporter, 4. Okt. 2022).

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine