16.7 C
Ljubljana
sobota, 23 septembra, 2023

(PISMO BRALKE) Ljubljanska diktatura proti upokojencem

Piše: Frančiška Buttolo

Čakata slovenske protestnike, tudi mirne in kulturne, najprej – že jutri –  upokojence, samo še bodeča žica in evtanazija? Kajti slovenska javna televizija in ljubljanski župan na vso silo preprečujeta jutrišnji vseslovenski shod upokojencev v Ljubljani. Bo poslej tako pred vsemi protesti v Sloveniji?

Ljubljanski župan Zoran Janković in novo vodstvo slovenske javne televizije, podobno kot Mussolinijeva okupatorska oblast med drugo svetovno vojno,  neusmiljeno odvračata, prav odganjata, od prihoda upokojence iz vse Slovenije  na njihov vseslovenski protest. Kot je že več časa znano,  se bodo jutri (6. septembra) že  –  s e d m i č  –  zbrali na Trgu republike v Ljubljani.

In tako smo postali v Sloveniji –  menda povsem evropski – liberalni slovenski demokraciji,  nič hudega sluteč, prav slovenski upokojenci oziroma starejši še najprej in še največje žrtve dveh – po krvoločni primitivnosti – najhujših slovenskih  despotov:

prav balkanskega Mussolinija župana Zorana Jankovića in še bolj balkanskega novega vodstva slovenske javne televizije.  S  postavitvijo  železnih ograj (za začetek še brez bodeče žice)  proti vseslovenskemu zborovanju upokojencev, župan dokazuje, da je zanj ta shod TRETJERAZREDNI DOGODEK, vsaj v primerjavi s kakim malo večjim športnim tekmovanjem.

Vendar bomo upokojenci prišli! Bomo prišli, pa naj stane, kolikor hoče! Pa naj nas preganjata župan  Janković  in televizijska nova oblast. Pa naj ves svet vidi in izve, da   imamo v Sloveniji dvoje samovoljnih in proti slovenskemu narodu, katerega pomembni del smo tudi upokojenci,  sovražnih despotov, župana   Zoran Jankovića in novo vodstvo javne   slovenske televizije. Naj ves svet izve, kako sta oba ta dva despota nestrpna do slovenskih upokojencev, do vseh starih, še zlasti pa do tistih, ki so v socialni stiski –   poleg tega pa še bolni.

Da je vse še huje, so tudi v Sloveniji starejši največkrat  povsem nemočne žrtve brezplodnega spopadanja z vseni – do starejših preračunljivo pogubno –  digitaliziranimi načini onemogočanja prejemanja vseh vrst pomoč. Vse prevečkrat so odgovori na telefonske klice in prošnje za kakršnokoli pomoč, da je potrebno na spletu  poiskati ustrezni obrazec, ga izpolniti in odposlati, vse pogosteje celo z overjenim  digitalnim podpisom.

Tako je hudo, se  da se zdi marsikomu od starih – kar zadeva škodljivost morilske digitalizacije za stare –  zastavlja vprašanje, čemu hoče (samo)morilska  Srebrna nit referendum o evtanazijo (s katerim bo tudi poplavljencem neusmiljeno odškrtnila nekaj milijonov), ko pa smrtna kosa digitalizacije  že nekaj let povsem uspešno v dovolj veliki meri odstranjuje ali evtanazira najbolj odvečne uboge pare v menda liberalno demokratični slovenski družbi. Verjetno pa morajo vse leve nevladne organizacije, tudi Srebrna nit, poročati svojim gospodarjem v tujini, koliko škode so naredile s svojimi sovražnimi napadi na prebivalstvo in politiko v posamezni državi, največkrat kar v svoji matični.

Župan hoče utišati krike na pomoč slovenskih  upokojencev. ponižanih in razžaljenih, oropanih in prepuščenih na milost in nemilost najslabše organiziranemu javnemu zdravstvu in najslabše organizirani dolgotrajni oskrbi  v vseh glavnih mestih na svetu, pa tudi v državi.  Ker pa je televizija preprečila prenos zborovanja, ne bomo  neposredno slišali glavnega  in drugih  govorov ter izvedbe kulturnega programa, gotovo domoljubnega in  katoliškega oziroma krščanskega  – pač v skladu s slovensko bistveno evropsko identitetno tradicijo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine