16.7 C
Ljubljana
sreda, 19 junija, 2024

(PISMO BRALKE) Lažni aksiomi

Piše: Iva Pavlin Žurman

Tarča, 15.12.2022, omizje 4  : 1 , začetek, JENULL – deja vu. Obrnem na drug kanal.

Več kot 2 leti so “dežurali” na TV ekranih in razlagali lažni aksiom o diktaturi!

 
1. Najstarejši, Vezjak je rušil že Kanglerja (2012), ko sta bila z Vesno Godina še osamljena protestnika (v bližini Kojaka).
Nato je stopil v akcijo “FB”,  pojavila se je nasilna množica. Kocke so metali v policaje, molotovke pa celo v mestno hišo! 
Nadaljevali so v Ljubljani, saj je PV Janša napovedal preiskavo tajkunskih kreditnih map, paradržava je morala zadevo ustaviti.
Napolnili so ulice in trge, padec vlade JJ leta 2013 je bil neizogiben. Politično kariero je z virantovanjem poskušal unovčiti minister Gregor. Kasneje se je povzpel v EU, tako kot G. Klemenčič!
Filozof Vezjak je 2014 pljuval tudi po stranki, ki da ima med članstvom celo morilca. Takrat je bil županski kandidat SDS v Sežani dr. Milko Novič.
8 let po umoru dr. Janka Jamnika (16. dec. 2014) naša vrla Policija (NPU) in SDT še vedno iščeta(?) njegovega morilca (naročnike), žrtev montiranega procesa M. Novič pa še vedno čaka na javno rehabilitacijo (in odškodnino). 
 
2. Nika Kovač … Tvit: “Hej, Možina, nas ne zanima tvoja zgodovina … ” 
Sramota, da neka oseba tako škandalozno podcenjuje življenjsko delo doktorja zgodovine, ki z dokumenti razkriva zločinskost Partije v začetnem obdobju okupacije (monopolizacija odpora). 
Če so Draga Jančarja uspeli pregnati iz SLO krajine, bi bil sedaj čas, 
da se sprevržene “nika osebke” najprej osramoti, nato pa se jih popolnoma ignorira(!), ne pa da postajajo medijske zvezde, ki brezsramno plešejo pred parlamentom in nam demokratom, ki se že leta borimo za vladavino prava, razlagajo o človekovih pravicah in demokraciji! Mediji in funkcionalno nepismeno ljudstvo jim celo aplaudirajo (pisma bralcev), ko vsem na očeh lažejo!
Celo Delova kandidatka za osebnost leta je postala (sic!)
Pred kratkim sem vprašala direktorja neke šole, če pozna go. Alenko Puhar (izobčili so jo kot kolumnistko Dela). In mu je postalo nerodno. Pozna pa gospodično Kovačevo, v pozitivni luči seveda, tako kot jo kažejo mediji!
Referendum (novela zakona o vodi)
“Ne hodim na volitve, tokrat pa sem prišla, ker vode pa nam ne bodo vzeli!” je dejala (pred nami, člani volilnega odbora) ženska, ki pojma ni imela o čem glasuje na referendumu!
Starejša gospa je hotela nalepiti kar nalepko PROTI, ki so ji jo dali Nikini aktivisti pred stavbo, kjer so bile predčasne volitve – upokojence so iz bližnje knjižnice masovno usmerjali na  volišče! 
3. Jenull, še en osebek, o katerem bi se morala zdrava pamet vprašati: “Od kod se je pa ta vzel?”
4. MIKI, Glas ljudstva, ki “ga zanima demokracija, prav vsako jutro ko se zbudi”, je dejal.
Pred leti je, če me spomin ne vara, zmagal na tekmovanju srednješolcev, kjer si moral zagovarjati določeno tezo, čeprav se mogoče z njo nisi strinjal. Halo? A ni to nemoralno, da zagovarjaš nekaj, s čimer se ne strinjaš??! To je šola manipulacije in njeni produkti so mojstri manipulacije! In zmagujejo.
Težko sem poslušala edinega drugače mislečega novinarja, Petra Meršeta (naknadno sem si pogledala nekaj njegovih izjav).
Bil je preveč obziren, “nežno” je oporekal, namesto, da bi jasno in glasno rekel BOBU BOB! Danes je na spletu objavil članek o medijskih manipulacijah v Tarči, ki vodijo v napačne odločitve volivcev   https://www.domovina.je/zmotne-predpostavke-s-katerimi-operirajo-komentatorji-v-medijih-vodijo-v-zmotne-odlocitve-volivcev/

TODA … Mainstream Slovenci (volivci) danes bolj malo berejo, kaj šele razmišljajo (razumejo).
DANES zmaguje politični marketing (cesarjeva nova oblačila).
“Zmagujejo tisti,ki operirajo z zvenečimi besedami, ki so na zunaj bleščeče, znotraj pa prazne (svoboda, demokracija, človekove pravice, pravna država, stanovanja za vse, enakost med državljani, …) Tipične parole leve opcije.” (komentator)
Včasih je veljalo Brez dela ni jela, danes pa …
 
Iva Pavlin Žurman

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine