23.9 C
Ljubljana
torek, 16 julija, 2024

(PISMO BRALKE) Kučanov pravniški klan

Piše: Frančiška Buttolo

Poštene plače za poštene  pravosodne delavce, boljše od večine sedanjih – Masleš in “pistolerosov”, da –  vsekakor,  ne  pa za bando, ki je zapirala Janeza Janšo. Nikakor!

Kako smo se danes zjutraj pri  radijskih poročilih (javnega radia) lahko -: prav od srca –  nasmejali! Poslušali smo namreč “alarmantno”  sporočilo javnosti o prenizkih plačah pravosodnih državnih uradnikov, ki ga je   neka visoka pravosodna  uradnica poslala v eter prebivalstvu  na – vse bolj  zamegljeni –  tako imenovani sončni strani Alp.

Nadvse cenjena, očitno pa premalo plačana gospa državna uradnica  je prav pretresljivo –  in tudi strašljivo, že skoraj teroristično –  zagotavljala državljanom Slovenije, da je, skupaj s svojimi kolegi,  še vedno poštena državna uradnica, čeprav   je njena poštenost  močno ogrožena. Niti ona niti njeni pošteni kolegi se ne bodo mogli dolgo upirati fantastično visokim podkupninam posameznih osumljenih ali obtoženih “poštenjakov” (npr. Kavaškega klana, Jankovićev, medijske nedoločljivo zločinske sodrge)  v državi Sloveniji. Prav tako se,  doslej pošteni pravosodni državni uradniki, če bodo njihove plače, skupaj z vsemi še nekolikokrat  večjimi, dodatki in nagradami, ne bodo bistveno povečali, ne bodo mogli več upirati  niti ponudbam  države same, ki je v resnici na področju podkupovanja prva med prvimi po višini podkupnin, privilegijev, visokih položajev in akademskih imenovanj – da se ti kar  zvrti. Takšen je zlasti njen nevidni del, s še bolj nevidnim vodstvom, imenovanim Kučanov klan. Oh, kako razveseljivo bo za vse državljane multikulturne države Slovenije, ko bodo pravosodni državni uradniki po dolgih letih vendarle prejeli svojo  prvo spodobno visoko plačo, zaradi česar bo vsem zagotovljeno pravično sojenje!

Nekateri idealisti pa menijo drugače, pravijo, da je končno prišel čas za pozitivne spremembe, da niti že prislovično pokvarjeni pravniki in  razni  petkratni diplomiranci iz prava ter  “pistolerosi”, ne podpirajo več Golobove oziroma Tinine vlade. Da je prišel čas za pozitivne spremembe? Da se je res  začelo?

Seveda se je, pa ne na bolje, kot skoraj vsi pričakujemo. Ta svetloba v predoru je res, kot pravijo, samo težka lokomotiva stalinizma, ki bo odnesla vso desno opozicijo še pred volitvami. Kar je seveda pravi komunistični revolucionarni zločin.

Zaman smo, tudi zaradi grde izdaje dr. Anžeta  Logarja  v stranki SDS,  vsi demokratični državljani Slovenije,  in še marsikdo,  pričakovali  izboljšanje predvsem od Janševe pogumne opozicijske SDS. Pa ni bilo nič “dramatičega”, razen – morda –  tega, da je bil Janez Janša  pravkar – že   spet, menda stotič, kot da smo še vedno v Titovi Jugoslaviji  –  OBSOJEN na nekakšen zapor.

In zapor  bo poslej  – POGOJNO – čakal  – največji slovenski osamosvojitelj poleg dr.  Jožeta Pučnika – predsednik opozicijske SDS Janeza Janšo po vsaki njegovi dovolj prepričljivi kritični izjavi in zaradi tega “nevarni”), iz katere bo nepodkupljivo pravno uradništvo multikulturne države Slovenije lahko razbralo, da  v resnici lahko celo poruši  vsesplošno (93 odstotno!)  zadovoljstvo  multikulturnega prebivalstva  na sončni strani Alp. V sodbi pa bo pošteno pravosodno uradništvo že spet zapisalo, da je  iz Janševe izjave dovolj vidno, kako  – prav sarkastično –  še vedno ne priznava nedolžnosti in poštenosti neki posebni sorti medijskih  državnih uradnic in uradnikov oziroma   družbenih delavk in delavcev  v največji medijski  javni hiši države Slovenije. To pa bo – tako rekoč že, sto in prvič, kot da smo še vedno v komunistični Titovi Jugoslaviji –  pomenilo, vsaj v pravosodnem jeziku tisočev  Masleš in “pistolerosov” – da mora Janez Janša tudi pred prihodnjimi volitvami v ZAPOR. OBVEZNO.

Ker takšen pravni red – menda –  velja tudi v velikem delu vrha pravosodja v  EU, se vse skupaj razkriva v  še bolj tragični luči, za Janšo in za demokracijo v Sloveniji. Pogumni domoljub Ukrajine -;predsednik  Zelenski – je ostal sam, brez podpore sveta in tudi  EU, kot pes na cesti pred kolono drvečih ruskih tankov. Kaj se bo zgodilo z Izraelom,  še ni jasno, svetovni komunizem je njegov najhujši sovražnik, grozi mu nesluteni bes antisrmitizma. Pri nas še najbolj  na sedanji javni televiziji, ki  je še pred nekaj dnevi – s svojimi rokerskimi partizani – ponovno prisegla Titu, enemu največjih zločincev v  svetovni zgodovini. In to je znak, kako je ta televizija, skupaj z (ne)pravno  zmago nad Janšo dveh njenih  žurnalistk, iz dneva v dan pomembnejša predvsem za Kučanov klan, ki bo skupaj s predsednico države  do tal spremenil ustavo Slovenije.

In zato,  kaj naj še rečemo o (ne)poštenem mnenju pravosodnih in nepodkupljivih državnih uradnikov, ker se je Janša   na svojem “tvitu” – kakor se v demokraciji edino spodobi – obregnil ob  novinarsko, po starem partijskem  mnenju,  kot solza čisto profesionalno nedolžnost dveh televizijskih  žurnalistk, ki  sta  že dolgo pomagali – in še vedno pomagata,  celo vedno bolj nesramno –  Kučanovi partiji pri njenem stalinističnem preganjanju  prvega obrambnega ministra vlade, ki je ponosno – s kar najmanj žrtev – obranila  prvič samostojno državo Slovenijo ob napadu jugoslovanske vojske, domnevno ene najmočnejših v  Evropi,  ki  je hotela Slovenijo spet pahniti na Balkan, ali pa jo uničiti (“tepihovati”),  kot so grozili njeni generali.

Zato globoko sočustvujemo, vsi demokrati v Sloveniji, z neko pogumno  pravosodno državno uradnico s prenizko plačo, ki je, danes, 4. januarja 2024, pri jutranjih radijskih poročilih ob sedmih, sporočila,  da mora država pravosodje precej bolj podkupiti, če hoče, da bo še naprej tako “uspešno” obsojalo Janeza Janšo.

 Ampak glavna junakinja te pravosodne zgodbe ni uradnica z javnega radia. Kje neki! Ta pravosodna grožnja državi se je v resnici začela s prvo pravnico v sedanjem političnem vrhu Slovenije, s tisto, ki  brezvestno izpušča iz zaporov  Sloveniji nevarne kriminalce in se zavzema za evtanazijo z Zlato nitjo v vsaki hiši z odvečnimi starci. Da, sprememba v smeri totalitarizma se je v resnici začela že s predsednico države, ki je prva s samega vrha države zahtevala višjo plačo,  višjo plačo zase in za uradnike v svojem kabinetu, tudi za vodjo dobrodelne organizacije za evtanazijo nekoristnih starcev, ki bi tudi sami najraje umrli pri tem  – prav evtanazijskem – javnem zdravstvu, praktično povsem nedelujočem. Verjetno pa  je hotela predsednica države, brezhibna, doktorirana pravnica,  povišati  tudi mesečno vsoto  svojega soproga. Toliko o njeni socialni “čutečnosti” in šocialni čutečnosti Kučanovega klana.

Zato ni skoraj nikogar od radijskih poslušalcev posebno ganilo  tarnanje zaradi nizke plače že navsezgodaj zjutraj ob sedmi uri pri poročilih na Prvem (radio z imenom v spomin na Titovo  Prvo “proletersko” brigado). Nikomur ni bilo mar  tarnanje neke menda  silno cenjene, vendar premalo plačane pravnice o tem, da ima že prav vsak poslanec za več kot deset razredov višjo plačo od nekaterih nižjih državnih uradnikov na sodiščih. Če se to ne bo spremenilo, ne bodo  kot smo že večkrat slišali,  državni uradniki na sodiščih več tako NEPDKUPLJIVI kot so bili do zdaj, razen seveda v nujnih primerih,   npr. ko je potrebno po nedolžnem obsoditi Janeza Janšo in njemu podobne “janšiste”, zlasti v najboljših slovenskih medijskih hišah.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine