22.5 C
Ljubljana
sobota, 21 maja, 2022

(PISMO BRALKE) Kdo se bo pa boril za take sebične in požrešne komunajzarske riti

Piše: Kari Karinger

Partizanski »bejž bataljon« iz Dražgoš se zdaj hvali: »Mi na juriš, oni pa za nami! Komaj smo ušli!« Če bi se tam boril Vinko Levstek in domobranci, bi zmagali.

Tako kot so zmagali na Joštu, kjer je bilo 12x več partizanov in niso mogli zavzeti vasi. Seveda zmaga ne bi trajala dolgo. Nemci bi dobili okrepitve, magari celo divizijo. Tam se ni dalo zmagati. Partizani bi morali spiz…. že prej. Jaz sem domobranka že od otroštva, ko sem poslušala zgodbe. Mami so ubili 14-letneg bratca. Očeta so partizani zaprli in maltretirali. K našim so prišli partizani in so komunisti zavzeli hišo. Družino so zaprli v štalo, kravo so ubili in so jo v hiši pekli in žrli in se kurbali, partizani pa so bili lačni in na mrazu na seniku. Eden je bil tako lačen, da je ukradel krompirjeve olupke in so ga zato ustrelili. V partizanih se ne krade, to lahko samo komunisti. Partizani umirajo za njih. Če se komunistom zdi, da so imeli prav, zakaj tega ne opravičijo na etični in pravnipodlagi, zakaj preganjajo nas, ki razkrivamo in razlagamo njihova dejanja? Zakaj vse prikrivajo?

Ker se zavedajo, da je komunizem nečloveški in ga ljudje ne marajo. Radi bi se ga znebili. Komunisti pa bi radi živeli na njihov račun. Saj vidimo, da ne vejo, kaj bi še naredili, da bi spet prišli do proračuna. Res so nas komunisti, ampak ne oni, partizani, Rusi, Merikanci, rešili nacizma in fašizma. To je bil infighting med socialisti za svetovno prevlado. Mi so zato plačali zelo visoko ceno. Zdaj je pa že zadosti. Partizani so že med vojno videli, za kakšno državo se borijo. Zato niso bili preveč zavzeti v boju. Kdo se bo pa boril za take sebične in požrešne komunajzarske riti. Kdor je šel v partizane se je ujel v past. Moral je biti tiho, da ga niso ubili. Francoskim in italijanskim partigianom ne more nihče očitati, da so morili lastne ljudi. Niso bili komunistični sužnji. Grdi, umazani, zli – to so komunisti.

Kari Karinger, Črnuče

Sorodne vsebine