1.3 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

(PISMO BRALKE) Kaj pa zdaj? (Golob na službeni poti)

Piše: Iva Pavlin Žurman

Robert Golob se je že pred volitvami hvalil z obvladovanjem marketinga (»vodim strateški marketing v Gen-i«). Ko ni dobil ponovnega mandata za vodenje državne firme, se je najprej obdal s »necenzurirano« medijskimi aktivisti, ki jih je predhodno izdatno financiral z denarjem Geni-i. Sofinanciral jih je (takratno podjetje V. Vukovič) tudi Golobov »prijatelj«, danes finančni minister Klemen Boštjančič (njegovo svetovalno podjetje)!

Golobu, ki si je že pred leti s prijatelji, ustanovitelji GEN-EL d.o.o. (2016), skušal prilastiti Gen-i (trgovanje z elektriko), se je načrt porušil. Odločil se je vstopiti v politiko, saj je kontinuiteta potrebovala nov antijanša obraz, novega »vrhunskega menedžerja«.

Kupil je stranko in jo zvito preimenoval v Gibanje. Politične stranke so namreč stigmatizirane, da jim gre za oblast in ne za ljudi, zato je sledilo povezovanje s t. i. NVO »civilisti« (dejansko proračunskimi paraziti). Z izbiro imena »Gibanje svoboda« je marketinško poudaril nasprotje medijsko stigmatizirani »covid JJ nesvobodi«.

Premišljeno (Gallupov test) je izbiral enakomisleče antijanša »Pašek-Šetinc« člane, kandidate za poslance. Nasprotno opcijo je označil za fašiste – priročna medijska SLO oznaka, ki zagotavlja zmago ob ustrezni medijski promociji!

V predvolilni boj proti Janezu Janši, ki je prejšnjo koalicijo uspešno vodil v dveletnem obdobju pandemije, ko so bili ekonomski uspehi v primerjavi  s članicami EU nadpovprečni, ukrepi glede omejevanja svobode pa bistveno blažji, je nekdanji umaknjen LDS politik Golob štartal s popolno podporo monopoliziranih tajkunskih MSM (F21- globoka država z globokimi interesi).

Funkcionalno nepismeno ljudstvo je na volitvah ponovno nasedlo medijskemu agitpropu! Toda, Golobu je zmaga popolnoma otopila glavo. Že prej so ga poznavalci poznali kot vase zaverovanega narcisa, prepričanega da je najboljši, najpomembnejši, ki mu pripada vodstveni položaj. Postopoma so njegovi nastopi v soju žarometov razgaljali, da je blefer, da nima niti znanja niti širine za vodenje kompleksnega sistema, da nima čustvene inteligence in je nesposoben enakopravnega sodelovanja pri skupinskem delu, pri usklajevanju odločitev! Ko je povečal vlado na množico 20-ih ministrov (prijateljski prevzem strank AB in LMŠ), je sočasno zabrisal odgovornost predsednika, ki praviloma strateško vodi ekipo in odgovarja za njeno delovanje. Namerno je razpršil tveganje za svoj neuspeh na ostale, ki so delali po njegovih direktivah.

Trenutna namišljena in priročna bolezen (operacija in odsotnost) naj bi mu omogočila premislek, kako naprej ob strmem padanju podpore (ankete). Botri so razočarani nad njegovim soliranjem, zato iščejo »nadomestek«, saj nočejo izgubiti moči odločanja za lastne interese (denar) glede na razmerje v DZ (41svoboda +2manšine).

Kako se bo samosvoj »Golob na službeni poti« odločil? ALI oditi in se izogniti nadzoru preiskovalne komisije v nastajanju ALI bo vztrajal … Koliko časa so mu strici dali za razmislek o »DAJ-DAM«?

Quo vadis Slovenija?

Le predčasne volitve zagotavljajo, da se nesposobna vlada in struktura v DZ spremeni in potegne slovenski voz iz blata!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine