5.2 C
Ljubljana
ponedeljek, 11 decembra, 2023

(PISMO BRALKE) Hamas kot civilna družba ali kaj je v resnici povedal dr. Slavoj Žižek v Frankfurtu

Piše: Frančiška Buttolo

Tudi sama sem, tako kot pisatelj Drago Jančar, temeljito prebrala   govor dr. Slavoja Žižka na odprtju Frankfurtskega knjižnega sejma, vendar v njem ne vidim – skoraj – nič drugega kot pretkano zamišljeni zagovor Hamasovih zločinov.

Seveda ima prav  gospod pisatelj Drago Jančar, ko v Družini prizna, da razume to apologijo dr. Žižka. S tem pa ga uvrsti v prvi vrsti med politike.  Tudi   zame je dr. Žižek predvsem politik,  nas drugi,  neokomunostični Kardelj. In prepričana sem, da imam absolutno prav.  Pa še kako!  Navsezadnje, prav to, da bo gospod Jančar izrekel določeno priznanje dr. Žižku,   so od njega edino pričakovali, sestradano, kot pes na kost, v vladi nevladnih organizacij  dr. Goloba. Pričakovali so od pisatelja Jančarja, da bo pohvalil govor dr. Žižka,  ker je  svetovno odmevno obsodil preložitev podelitve frankfurtske  nagrade palestinski literarni avtorici  na poznejši čas,  čeprav je dr. Žižek s tem –  namesto  častne gostje, svoje mlade države  Slovenije, na  otoritvi tega – največjega – knjižnega sejma na svetu  postavil v prvi plan  palestinsko vprašanje. Naj vidi svet, da  je Slovenija multikulturna država!.  Tudi birokracija za kulturo v Brudlju je bila gotovo presrečna. Brez dvoma bo Slovenijo vklučila še v veliko multikulturnih programov EU.

Pa tudi nogometni sodnik, gospod Aleksander Čeferin ima prav, ker vidi pomen svobode v športu in literaturi. Le kaj bi evropska kultura brez tega njegovega dragocenega vedenja!  Z vsem, kar so povedali gospodje  dr. Žižek, gospod Jančar in gospod Čeferin, se lahko strinjamo, se posebno tedaj, ko to povemo naglas, seveda, če smo pametni. Ampak – hudič je  skrit v ozadju vsega tega pravega in pravilnega, vse te strašljive pravšnjosti.

inVse, kar je v svojem govoru povedal dr. Žižek,  je namreč  v svojem najglobljem POMENU  vključeno v razgraditev pomena SLOVENSKEGA poslanstva SLOVENSKE literature na Frankfurtskem knjižnem sejmu. Dr. Žižek v svojem govoru namreč  “kliče na plan”  aktiviste in aktivizem – diabolično Sorosovo civilno družbo – da bi s svojimi akcijami in VODENJEM slovenske vlade   povzročila smrt samostojne Slovenije. Dr. Žižek  namreč se predobro ve za Kučanove težnje po  zlitju slovenskega  prebivalstva z balkanskimi narodi,  ker bi  to pomagalo pri oživitvi nove Jugoslavije, imenovane Jugovzhodna regija EU. Kot ilustracijo v opombi navajam del njegovega govora. Zato Kučan podpira raznarodovalno multikulturnost Sorosovih nevladnih organizacij.  V tem je bistvo slovenske multikulturne demokracije Sorosovih  nevladnih organizacij , ki v dr. Žižku vodijo svojega božanskega guruja.

Ni potrebno biti posebno nadarjen za prepoznavanje in razvozlkavanje Žižkovega govora v tem – marksističnem multikulturnem kontekstu.  To bom poskusila pokazati  vsaj na enem enem od odstavkov v  tem spornem govoru. Upam, da se bo gospod pisatelj Jančar, če ga bo kdo opozoril na ta moj spis, z mojo razlago strinjal – vsaj načelno.  Verjetno se bo, še bolj verjetno  pa se močno motim, da bo to tudi priznal. Ampak- pustimo času čas.

Ko sem  že tretjič –  nekatere dele tudi četrtič in petič   – prebrala razvpiti ovinkarsko nesramni zagovor Hamasa  dr. Slavoja Žižka na otvoritvi Frankfurtskega knjižnega sejma, in ko sem se že hotela sprijaznila tudi s tem – zadnjim in  Sloveniji zelo škodljivim  –  Žižkovim nastopaštvom,  me je nenadoma prešinilo, da se ne smem sprijazniti. Da se moram, čeprav  dokaj preprosta domoljubna Slovenka, tudi temu – v bistvu – Kučanovemu napadu na samostojno Slovenijo nekako upreti.

Zato  se tudi domoljubni Slovenci,  ne z govorom dr. Žižka, temveč  z njegovim naročnikom, Sorosovim že skoraj intimnim prijateljem Kučanom,  NIKAKOR ne bi smeli  sprijazniti. Zato, ker bi bilo  to lahko za nas smrtno nevarno.

Dr. Žižek namreč odlično pozna globine in višine  simbolne vrednosti   svojih sporočil – izključno v korist takoimenovane Sorosove odprte družbe, ki jo – povsem napačno –  največkrat imenujemo kar civilna družba, čeprav gre v tem primeru za eno najbolj nevarnih paravojsk, ki n. Pri nas so takšne partizanske vojske,  na primer, Mirovni inštitut, Slovenska filantropija, institut 8. marec, celotna Metelkova itn., ki po osamosvojitvi nadomeščajo komunistični organizaciji so niti civilne niti civilizirane. So navadna paravojska. Pri nas v Sloveniji ta vojska nadomešča nekdanji zločinski  organizaciji –  Zvezo komunistov Slovenije in njej podrejeno “slavno” “udbo” (to, drugo,  nadomeščajo Sorosove nevladne organizacije zlasti v medijih).

Zato je potrebno vedeti, da je dr. Žižek, ko je govoril o Izraelu in Palestini, govoril tudi (ali celo predvsem?)  o slovenski politični sceni. Žižkovo globoko  razumevanje palestinskega vprašanja, iz česar izvira  njegov zagovor krutosti Hamasa – kot posledice izraelskega državnega terorizma, sem ter tja pa tudi palestinskega, nepravilnega zavzemaja za mir, je pisatelja Jančarja tako močno prepričalo, da je izrazil svoje mnenje, kako bi bilo bolje –  kot da  dr. Žižek pomaga v Frankfurtu oziroma v Evropi razumeti  Palestince in Izraelce,  da bi obojim pomagal kar na kraju samem njunih “nesporazumov”.

Sama pa se ne strinjam, da je Žižkovo  poznavanje te bližnjevzhodne politične godlje lahko za oba – za Izrael in Palestino –  kakorkoli pozitivno. Kajti Žižkovo zagovarjanje  političnih čistk v Izraelu. To je vidno iz dela njegovega govora v opombi,* v kateri je vidno, da vidi dr. Žižek v  glavni vlogi čistilcev izraelske, preveč  konservativne in nacionalistične, družbe prav  Sorosovo (marksistično multikulturno)   civilno družbo. Očitno naj bi Izrael spremenile v pravo demokratično drzavo  tudi v odličnih odnosih s Palestino, morda celo s Hamasom,  prav Sorosove in sorosovske nevladne organizacije za odprto družbo.

Te vrste in Žižkovo zagovarjanje pritiska na desni del izraelske politike, pa je v bistvu samo REPRIZA  njegove zmagovite ideologije v Sloveniji, ki je zdaj – po zadnjih volitvah in prihodu nevladnih organizacij na oblast – končno “osvobojena”. Dr. Žižek  ne vidi in noče videti, kako Slovenija trpi pod skoraj že hamasovsko kruto  diktaturo  Sorosovih  nevladnih organizacij.  Verjetno pa bo kmalu tako ali podobno  tudi v vsej EU.

Še huje, bojimo se lahko,  da je tovrstna, Sorosova,  civilna družba že do zdaj, še zlasti ob zadnjem napadu Hamasa na Izrael, najbolj odgovorna za spor med izraelsko levico in desnico. To pa je – brez dvoma –  botrovalo tudi popolni odpovedi delovanja tajnih obveščevalnih služb.  Kar zadeva njihovo veliko napako, je mogoče reči, da so ta gotovo povezana z organizacijami  civilne družbe v Palestini, ZDA in tudi v EU.  Na to  sem v svojem članku Soros kot Hamas**  (na spletu) še posebno opozorila.

V tem svojem članku sem poudarila, da zadnjih nekaj let tudi v Izraelu pripadniki  Sorosove odprte družbe  zahtevajo v svoji državi odprte meje in multikulturno prebivalstvo – predvsem judovsko in muslimansko, ter da si dobra polovica  Izraelcev želi  liberalnejše politike, da bi živeli tako,  kot živijo Judje v ZDA ali Franciji. Po govoru dr. Žižka v Frankfurtu pa mirno lahko dodam, da so prav Sorosove –  “kao” demokratične –  nevladne organizacije v resnici tisti TROJANSKI KONJ – s polnim trebuhom “borcev” Hamasa, ki bo najbrž res uničil državo Izrael.  In v tej  politični orbiti moramo opazovati – ne le  frankfurtski – temveč tudi se marsikateri drugi govor (ali pogovor) dr.  Žižka.

Prav zaradi vsega tega sem v svojem  članku  Soros kot Hamas podvomila v to, da bi nekateri največji ameriški judovski bankirji,  med njimi tudi Soros, res radi pomagali Izraelu. Prav nasprotno.

Upoštevaje  svoje  petinšestdesetletno srečevanje s protiizraelsko politiko v Jugoslaviji in na levi strani v samostojni Sloveniji, pa tudi  ob – že davnem, v najstniških letih – prebiranju  Sartrove knjige o judovskem vprašanju, bi si upala trditi, da so prav ideje o pomanjkanju demokracije v Izraelu, ki jih dr. Žižek, če hoče delovati na tem področju, mora usklajevati z ameriškimi protiizraelsko razpoloženimi judovskimi bankirji, za Izrael še nevarnejše od raket Hamasa.

Žal pa so Sorosove ideje o odprti družbi očitno že povsem na stežaj odprle  meje Izraela njegovim najhujšim sovražnikom, zaradi česar si tej državi nihče več ne upa pomagati. Sorosovemu multikulturalizmun je uspelo po vsem Zahodnem svetu, tako rekoč  že v vsaki vasi, naseliti nekaj  Sorosovih borcev v rezervi. Da bi pomagali nevladnim organizacijam  pri podiranju  vseh mej, brisanju vseh narodov in držav, samo da bi vsemu svetu vladale izključno nevladne organizacije (s sedežem v kateri od  največjih svetovnih bank).

Prav zanima me,  kako bi mi dr. Žižek, navdušen nad Sorosovimi nevladnimi organizacijami oziroma nad njegovo civilno družbo,  pojasnil,  zakaj in čemu naj bi Sorosova civilna družba s številnimi, zlasti prikritimi, nevladnimi organizacijami v Izraelu,  želela in hotela, da prav državi Izrael in bodoča Palestina ohranita svoje meje. In kaj ce jih ne bo? Bo samo se Palestina? Gotovo.

To se seveda ne bo zgodilo. Nikakor. In trdno upajmo,  da se bo podoben poskus izjalovil tudi v Sloveniji, da se ne bomo zlili z balkanskimi narodi.   Ob zadnjih volitvah je bila samostojnost Slovenije hudo izpostavljena terorističnim napadom Kučanovega klana. Na samostojno in demokratično Slovenijo je Kučanov komunistični klan brezobzirno napadel slovenijo s Sorosovimi nevladnimi organizacijami, tokrat s sinovi in vnuki Titovih zagovornikov komunističnih balkanskih pokolov ljudi, ki še DANDANES –  V SLOVENIJI – ne smejo imeti niti svojih grobov in mrliških listov. O tej tragediji in njenih odmevih v slovenski literaturi bi morali spregovoriti na Frankfurtskem knjižnem sejmu! Pa nismo,  ker živimo v balkanski politični teroristični diktaturi Kučanovega klana. Dr. Žižek pa je v tem klanu samo klovn.

In po zadnjih volitvah je Sloveniji, tokrat  žrtvi Kučanovega partijsko ubovskega klana, tesno povezanega s Sorosom in njegovimi bankami, zavladala Sorosova civilna družba, seveda  na svoj, slovenski, do konca sprevrženi partijski način. Zavarovala pa se je ta civilna družba tako, da je  skoraj že  vsako slovensko vas  kulturno obogatila z ilegalnimi migranti. Samo ljubega Boga lahko prosimo, naj nam pomaga, če so večinoma člani človekoljubne organizacije Hamas.

Opombi

*  Simbol današnje izraelske vlade je Itmar Ben Gvir. V politiko je vstopil z vstopom v mladinsko gibanje stranke Kach in Kachane Chai, ki jo je kdo označil za teroristično organizacijo in prepovedal? Izraelska vlada sama. Ko je Ben Gvir postal polnoleten za vpoklic v IDF, so mu zaradi njegovega skrajno desnega političnega ozadja služenje prepovedali. Takšna oseba, ki jo je sam Izrael obsodil kot rasista in terorista, je zdaj, ja, uganite kaj? izraelski minister za nacionalno varnost, ki bi moral varovati pravno državo.

Spomnite se velikega spora, ki je v zadnjih mesecih razdelil Izrael. Yuval Harari je komentiral ukrepe, ki jih je predlagala Netanjahujeva vlada. To je vsekakor državni udar, udar. Izrael je na poti, da postane diktatura, konec citata. Izrael je bil razdeljen med nacionalistične fundamentaliste, ki skušajo odpraviti ključne značilnosti zakonite državne oblasti, in člane civilne družbe, ki se te grožnje zavedajo. Z napadom Hamasa, in to je po mojem mnenju prava tragedija, je kriza nad duhom nacionalne enotnosti zagotovljena. ( Iz govora dr. S. Žižka  v Frankfurtu, prevod iz Dnevnika, na spletu).

**  Na prvi pogled se zdi to absurdno, vendar pa je res, da so se večinoma napadani in preganjani Judje uveljavili prav z intelektualno in ustvarjalno nadpovprečnostjo (v znanosti, umetnosti, bankirstvu, zdravstvu).  Uveljavili so se večinoma na področjih, za katera niso bile pomembne – resnične ali pa simbolne  –  zasluge, ki običajno izvirajo iz zemlje in krvi,  iz časti in bojne slave žlahtnih zahodnih rodov v njihovih domovinah  –  s trdnimi državnimi mejami. Zato so –  kot velikanska nedržavna intelektualna in finančna moč –   – Judje še najbolj sprejemljivi za multikulturno in digitalno civilizacijo, a ne z zahodnimi velesilami ma čelu, temveč s Kitajsko. Da pa bi ta globalizem  lahko resnično dobro deloval, Judje ne smejo imeti države, še najmanj pa takšno,  kakršna je Izrael, z  državno mejo, zaradi katere je  v stalnih sporih z vsemi po svetu. (F. Buttolo,  Soros kot Hamas. Na spletu.)

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine