3.5 C
Ljubljana
sobota, 3 decembra, 2022

(PISMO BRALKE) Drugorazredni protest in medijske manipulacije

Piše: Iva Pavlin Žurman

Včerajšnja voditeljica RTVS Dnevnika je SHOD državljanov (desničarjev?) “ZA družino in otroke gre” (proti vladnemu družinskemu zakoniku) uvrstila na sam začetek dnevnika in s tem jasno pokazala, kakšne pritiske(!) doživlja s strani (skrajno) desničarskega vodstva RTVS. 

OJOJ, napisala sem NEresnico, ker sem predvidevala, da se bo zgoraj navedeni pritisk na voditeljico zgodil (Dnevnika, ko ga vodita J. Jamnik in S. Kranjc namreč ne gledam), saj v MSM berem in poslušam pod kakšnim pritiskom oblastnikov morata delati na javnem zavodu RTV . 

Toda, kaže da novica o shodu desničarjev urednikov javnega zavoda RTVS sploh ni zanimala, saj se je informacija o tokratnem shodu (anti JJ bicikliste in nastope KUL četverice so kot prvo novico tekoče pokrivali 2 leti) pojavila šele proti koncu oddaje. In še, novinar poročevalec R. Šuligoj (ki “noče biti hlapec”) je v glavnem poročal s praznega trga (po že končanem shodu), tako da slikovnega prikaza o shodu skoraj ni bilo, videla sem le nekaj posnetkov maloštevilnih protestnikov in seveda govornika A. Primca.

Seveda sem kasneje šla na Twitter, ki je korekcija medijskih manipulacij in zagledala slike polnega trga protestnikov !!! 

HALO? Zakaj nam, poslušalcem in gledalcem, RTVS laže? Polovična resnica je namreč LAŽ!

Prebrala sem informacijo in si ogledala video na Siolu https://siol.net/novice/slovenija/na-shod-za-otroke-odlocitev-ustavnega-sodisca-oznacili-za-krivicno-foto-video-588894

ter prebrala komentar :

BLAZZZZ / 27.09.2022. OB 21:22

Bil na protestu s celo družino. Doma smo z otroci na RTV-ju gledali prispevek o protestu in otroci niso mogli verjet kako neobjektivno so ga prikazali. Neprecenljiva medijska vzgoja za moje otroke, da so izkusili, kako podla je nacionalka.

Sprašujem odgovorne na javni RTVS – protestno pismo smo gledalci z Goriške že pred tedni poslali “Varuhinji”, priporočeno s podpisi, tudi podpisom nekdanjega ustavnega sodnika, preberete ga lahko na https://www.casnik.si/cigava-je-rtv-slovenija/

Zakaj tisti, ki nočejo biti hlapci in so v dominantnih medijih najbolj glasni (saj jih je “jebeno več”, so sami povedali) omejujejo celovito in resnično informacijo, ki je predpogoj za delovanje demokratične družbe ?

Slike s protesta, ki so v MSM zamolčane (zakaj le?):

foto: Polona Avanzo

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine