30.5 C
Ljubljana
sreda, 17 avgusta, 2022

(PISMO BRALKE) Domobranci na napačni strani zgodovine, komunisti pa revolucionarni kriminalci

Piše: Frančiška Buttolo

Moje zadnje pismo Tanji Fajon in zahvala Tinu Mamiću.

Spoštovani gospod Tino Mamić, najlepša hvala za vašo obrazložitev obrambe proti stalinistični revoluciji sredi okupacije med drugo svetovno vojno. Bistvo slovenske revolucije, bistvo njene zmage, bistvo njene skoraj polstoletne vladavine, bistvo  nesporazumov med sedanjo slovensko vlado in delom birokracije v EU, to bi morali v Sloveniji vedeti vsi, je v tem, da so –  podobno kot v romanu Dostojevskega BRATJE KARAMAZOVI diabolični brat Ivan – komunisti potisnili svoje brate v naročje okupatorju, v zločinsko dejanje.

Zakaj?

Zato, ker ni mogoče, da bi očetje, ko so gledali, kako jim komunisti  pobijajo otroke, priskočili morilcem na pomoč in tudi sami – skupaj s komunistično soldateski – začeli pobijati svoje lastne otroke.

Gospa fajonova, pokopati moramo vse svoje žrtve, vse. Vaše in naše.

Spomenikov pa ne bi smeli postavljati nikomur. Nositi rože pred kidričev spomenik, tako menim, pa bi morali prepovedati, če že nočete umakniti spomenika, ki sodi kvečjemu v komunistično republiko kakega balkanskega samodržca, nikakor pa v – menda – najlepše mesto na svetu. Ne hvalite se v vaši stranki,

Gospa fajonova, ne hvalite se, navsezadnje ste odlična dama, da ste ponosni nasledniki komunistične partije – in njenih zločinov, o katerih je gospe mladi novinark manci – rekel znani matija, da se ne kesa ničesar in da se nima za kaj opravičevati.

Očitno je bila njegova, matijeva, bratomorna vojna bistvo revolucionarne zmage njegovih tovarišev, bistveni vzvod oziroma zanesljivo načelo, celo načrt.

Da komunisti niso vedeli, o čem je pisal Dostojevski? Vedeli so, še kako so vedeli, draga gospa Fajonova in spoštovani slovenski akademiki, ki ste komaj spravili na papir nekakšno majavo spravo. Da,  Lenin in Stalin nista poznala Dostojevskega? Pa njegovih romanov z natančnimi analizami nihilističnih osnov marksizma in leninizma?  O, poznali so vse te stvari, vsaj gospa Vodetova mi je tako povedala, pa tudi nekateri drugi.

Pa še kako dobro so vodilni komunisti vedeli,  da brez bratomornega kriminala, strahotnih zločinov, popolna uspešnost pri ustvarjanju in ustoličevanju komunistične revolucije, ni mogoča.

Zato pa so podpirali pakt med Stalinom in Hitlerjem. Zato pa so zaprli gospo Vodetovo, ki ji takšne poteze partije niso ugajale.

Pa še kako so vse to vedeli; vedeli, da je treba pobiti kristjane in kmete. Saj delavstva, proletariata, v Sloveniji skoraj ni bilo, vsaj ne dovolj za izvedbo revolucije.

Amen.

Da, spominjam se, kako mi je general Novljan v Muzeju revolucije, kjer sem bila knjižničarka, on pa je zbiral gradivo za pisanje partizanskih spominov, povedal, da so v njegovi vojski z veseljem sprejeli vsak odhod k domobrancem. to je bil zanje tako rekoč mali državni praznik. zagotovilo, da jim pohoda na oblast po končani vojni ne bo mogel nihče preprečiti.

Ker bo vsemu svetu znano, da so bili nasprotniki revolucije  na napačni strani zgodovine.

Sama pa mislim, draga gospa fajon, da tisti, po katerih se zdaj s ponosom zgledujete, v resnici uničili slovenski narod.

Nimamo več prav dolge in velike prihodnosti. Krvavimo. Zdaj še iz ran, ki ste jih temu narodu, draga gospa, tudi vi osebno, povzročili v bruslju.

Frančiška Buttolo, Ljubljana

 

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine