13.3 C
Ljubljana
sobota, 1 oktobra, 2022

(NAJBOLJ BRANO 2021) (PISMO BRALKE) “Dama” Erika je bila enkratna packa!

Piše: Frančiška Franca Buttolo

Ocena skoraj celega drugega dela (brez konca) sinočnje –  dvakrat tračaste – Tarče.

Spoštovani  sodelavci oddaje Kdo vam laže? Čestitke – še enkrat.

Sinoči smo pri nas doma najprej poslušali Kdo vam laže?,  potem pa še drugo polovico oddaje Tarča – tokrat menda  na kvadrat.

Vaša oddaja je bila res odličen uvod v drugi del Tarče, še s tretjim odmerkom hudobije. Pokazala je vneto prizadevanje – zlasti nacionalne televizije – za čim hujšo epidemijo, da bi padla vlada.

Sinočnja Tarča, vsaj njen drugi del.  pa je bila, za kolikor toliko politično razgledanega gledalca,  še bolj dolgočasna  kot prej. Edini aplavz z domače – moške –  strani pa je prejela “dama” Erika, za svojo diabolično zlobo in kriminalno nevljudnost.

To se je zgodilo, ko je ta voditeljica provocirala gospoda “prvega epidemiologa v državi” (v Sloveniji, ki pa ni bila intimna opcija slovenskega prvega komunista v državi Jugoslaviji), da, prav nesramno ga je  provocirala z dvema avtobusoma tujih bolniških sester, ki bi jih lahko zaposlili. Gentlemansko ji je dal košarico, vsa čast gospodu, ker JE  profesionalec. Saj ga je “dama” to vprašala tako zlobno, da je bilo v zraku mogoče začutiti, kako gospodu zdravniku namiguje, kot kaka zagrizena in požrešna zvodnica,  naj reče,  da bolniških  sester nimamo dovolj samo zato, ker vlada vztraja pri njihovem znanju slovenskega jezika,  Torej jih nimamo zato, ker je vlada nacionalistična, gotovo tudi rasistična in – jasno, mar ne, “dama” Erika, fašistična.

Če bi podeljevali Nobelovo nagrado za najbolj zlobno medijsko osebo na svetu, bi – s ponosom – država Slovenija lahko predlagala “damo” Eriko.

Ne razumem pa televizije Pop TV, zakaj se je pustila zmleti konkurenčni mesoreznici Eriki. Izbrana voditeljica s POP TV ji ni bila kos. Eriki bi bil morda kos samo Kos – iz somraka v  ozadju POP TV.

Naj odkrito povem, da oddaje nismo gledali do konca. Najprej je odšel s kavča moški del občinstva, kmalu za njim pa še ženski. Ker smo začeli zehati.

Ne, med oddajo Kdo vam laže, ki jo vodi maestro Tomašič, nikoli ne zehamo. Je kot šampanjec, njegova oddaja, še posebno, če jo primerjamo z že hudo postano udbovsko žlobudro Tarča. Pa še udbovske metode diskvalifikacij  so kje drugje bolj avtentične, tudi na POP TV.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine