9.4 C
Ljubljana
ponedeljek, 10 maja, 2021

Pismo bralke: Čestitke in dobre želje

Spoštovani gospod Janez Janša, spoštovani člani SDS!

 

Čestitam vam, skupaj z možem Albinom, za že tretjo potrditev za sestavo vlade!

Hudo bo, zelo hudo, a vredno je bilo – zaradi zgodovine.

Pa tudi zaradi grdega žaljenja ponosa gospoda Janše (da »sem predsednik vlad jaz, ne pa vi«, ker vas nihče ne mara, nekako tako).

Strinjam se z možem, ki je rekel, da je vaša tretja – prepričljiva – potrditev za mandatarja pravzaprav najpomembnejša. Če bo kdo pokvaril vse načrte te koalicije (ne koalicije SDS, temveč koalicije štirih strank), naj si sam pripiše posledice. Dobro pa vemo, da je SDS s svojim predsednikom na pravi poti. Slovenija naj bo, po zaslugi njene celotne sedanje koalicije, predvsem dobro urejena država. Slovenski narod pa naj ne bo več poniževan, njegov obstoj v nobenem primeru ne sme biti ogrožen.

Večina Slovencev in dobronamernih slovenskih državljanov, ki so že od nekdaj del naše družbene in/ali geografske celote, kot tudi tistih, ki so tu našli svoj novi dom pozneje, vas bo, gospod Janša, podprla. Saj si ne moremo predstavljati, da bi si kdo – tik pred predsedovanjem svetu EU – želel popolnoma razdvojeno Slovenijo – bolj kot na mir in blagostanje, pripravljeno na kako skrajno neodgovorno in nesmiselno revolucijo. Prepričana sem, da slovenska levica, tudi najbolj skrajna, tega vendarle ne bo storila.

Naj bo z vami, gospod Janša in spoštovani člani SDS, vsa sreča. Osebno pa bom prosila sv. Marijo z Brezja, naj nam, Slovencem in vsem državljanom Slovenije, ohrani zdrav razum in državljanski ponos vseh, ki živimo v naši prelepi državi. Saj skoraj ni verjetno, da bomo v kratkem času že drugič na čelu EU. V zgodovinskem pomenu in z vidika preteklosti – večinoma neprijazne do slovenskega naroda – je to velik blagoslov. Ne smemo ga zavreči.

Vse dobro in lep pozdrav!

Frančiška Buttolo

Zadnje novice

Sorodne vsebine