18.8 C
Ljubljana
sobota, 10 junija, 2023

(PISMO BRALKE) Bobnarska balada za slovensko vojsko

Piše: Frančiška Buttolo

Domovinska pesem v prozi:

 

1

Bo slovenska vojska morala po  ukazu ministrice Bobnarjeve celo odstranjevati  spodnje hlače, ki so jih  migranti pustili na žičnatih ograjah na meji s  Hrvaško ob Kolpi? Bodo to prisilno delo slovenske vojske nadzirali (“ovohavali”) njeni  tajni policisti?

O, Bobnarca! O, Bobnarca! Še jokala se boš?

 

2

O, zblojena vlada Golobova! O, nehaj že, nehaj poniževati slovensko vojsko! Nehaj poniževati slovenske žrtve pandemije!  Nehaj poniževati tudi  slovensko svobodo govora! Nehaj se obnašati, kot da vsem tvojim članom manjka kolesce, ali pa kot da imajo nekateri med njimi kakega  –  “osrečevalno” stalinističnega –  preveč, kot ga ima policijska ministrica!

O, Bobnarca! O, Bobnarca! Še jokala se boš?

 

3

Saj slovenska vojska vendar ni kaka zmedena Metelkova,  gospod  Borut Pahor, predsednik države Slovenije! Zato vas pozivam,   kot vas poziva velika večina Slovencev  in dobronamernih slovenskih državljanov, gospod predsednik,  zavzemite se za slovensko vojsko, saj ste vendar, Bog vam pomagaj, njen vrhovni in najodgovornejši poveljnik!

O, Bobnarca! O, Bobnarca! Še jokala se boš?

 

4

Spoštovani gospod predsednik države, takoj se mora končati sedanje Izživljanje metelkovsko  hipijevskih vnukov s stalinistčnimi metodami njihovih dedov nad slovensko vojsko, nad državo Slovenijo!

O, Bobnarca! O, Bobnarca! Še jokala se boš?

 

5

Prvič je ta sedanja, hipijevska vlada hudo  ponižala vojsko, ko ji je 7rska Zupančič Klakočar, sedanja predsednica Državnega zbora Slovenije, na letošnji državni proslavi – na rdeči preprogi – pokazala hrbet.

O. Uršika? O. Uršika! Še jokala se boš!

 

6

Ne dovolite, gospod predsednik sedanji vladi nadaljevati s poniževanji slovenske vojske, ki s to svojo najljubšo zabavo kar ne more in noče nehati. Po “izzivu” predsednice Državnega zbora  na proslavi Dneva državnosti, ko je častno četo “počastila” s kazanje hrbta na sami rdeči preprogi, smo namreč upali, da je to storila zaradi svoje domnevne slaboumnosti, vendar pa to še ni povsem dokazano. In ker smo državljani to njeno “gesto” večinoma razumeli kot trenutek norosti, smo ji nekako pogledali skozi prste.

O. Uršika? O. Uršika! Še jokala se boš!

 

7

Čeprav je jasno, da bi moral predsednik vlade odstraniti iz svoje stranke  to  žensko, ki očitno  še nikoli ni slišala, da je  –  ob pomoči velike večine državljanov – prav slovenska vojska (kljub Kučanovemu razoroževanju ob njenem nastajanju) osamosvojila Slovenijo.

Prav vojska republike Slovenije, gospa predsednica Državnega zbora, je to storila!

Prav vojska Republike Slovenije, gospod predsednik države Slovenije, je to storila!

 

8

Če to ni jasno niti predsednici Državnega zbora niti predsedniku  države, to za državo ni le sramotno, to je za državo skrajno nevarno. Kaže na njeno popolno razsulo. Kaže, da jo je okupiral sovražnik. Od zunaj plačani notranji sovražnik. To pa ni šala.

To zahteva ponovno osamosvojitev in demokratizacijo!

To zahteva ponovno osamosvojitev in demokratizacijo!

 

9

Drugo ponižanje slovenske vojske si je sedanja vlada privoščila z iskanjem najcenejše in najslabše  bojne opreme. Menda pa ima ta vlada še za tovrstne smeti premalo denarja, ker mora metelkovcem zblojenim  plačati honorarje za dveletno kulturno delo –  zlasti za “delo”  na protestih, ki so  sedanji, hipijevski vladi Svobode tlakovali (skupaj s Kučanovo ekipo stalinistov) pot do sedanje, vse bolj totalitarno spakljive  oblasti.

O, predsednik Svobode! O, predsednik Svobode! Še jokal se noš!

 

10

Še tretje ponižanje slovenske vojske pa je zadnji ukaz resnično policijske ministrice (v resnici prve tovrstne pošasti v samostojni  Sloveniji), naj slovenska vojska  vsaj tri mesece pobira smeti (predvsem umazana migrantska oblačila in drugo, večinoma  naplavljeno navlako, ki je za migranti ostala na žicah, ter zarjavelo žico na slovensko-hrvaški meji, ob reki Kolpi.. Ta ukaz ponorele ministrice pa  bo morala slovenska vojska suženjsko ubogati!

O, Bobnarca! O, Bobnarca! Še jokala se boš?

 

11

Samo zato bo morala slovenska vojska prav ta ukaz ubogati kot suženj,  da se vojaki in njihovi poveljniki ne bi okužili z Janševim in Toninovim  nacionalizmom ali celo  fašizmom. Da se ne bi prevzeli s sovražnim čustvom do vsega, kar zali slovenski narodni ponos. Tega za ministrico v slovenski vojski ne sme biti niti za najmanjši ščepec soli, tiste  – že skoraj neslanr – ki jo ima se v glavi ponorrla Bobnarca.

O, Bobnarca! O, Bobnarca! Še jokala se boš?

 

12

“Morda slovenskim vojakom doma spodnje hlače perejo mame in žene, migrantom pa jih boste prali vi, slovenska vojska! Tako kriči, ko ukazuje ponorrla mravljica Bobnarca. Takšen je njen nesovražni govor, takšen je njen  ukaz. Njena policija (izključno njena stvar in njena igrača) pa bo ocenjevala  ali so dobro oprane tiste njene spodnje hlače. Morda jih bodo celo ovohavali, seveda tisti iz njene najbolj tajne policije. Iz slovenskega KGB-ja.  Saj je ta ženska rekla,  da bo njena policija ljudi “osrečevala”. Blazna potomka Titovega  stalinizma, prava policijska ministrica. Ne, njej že ne manjka noben kolešček, kot domnevno manjka hipijevski predsednici Državnega zbora, ta policijska ministrica, dragi Slovenci, ima prej kolešček preveč, podobno kot Zdenka Kidrič, stalinistična “svetniška” zavetnica Titove in Stalinove  policije v najlepših stalinističnih časih, ko je bila Ljubljana okupatorska Stalinova država v okupatorski Mussolinijevi državi.

O, Bobnarca! O, Bobnarca! Še jokala se boš?

 

13

Seveda vem, da predsednik države ne bo niti s prstom mignil, da bi obranil čast slovenske vojske.  Če ga ni nikoli motil kip zločinca Borisa Kidriča, ki se mu zunanja ministrica še vedno globoko klanja, bo tudi Golobovim novim in norim stalinistom dovolil vse, prav vse. Še huje, ko se zunanja ministrica Fajonova oddaljuje od, tega kipa –  potem,  ko se mu pokloni, mu nikoli ne pokaže hrbta, temveč se od njega počasi umakne  z obrazom proti “narodnemu heroju vseh herojev”. Njeno vedenje je torej povsem drugačno od kazanja hrbta  častni četi, kot to počne predsednica Državnega zbora. Saj je Fajonova edina dama v sedanji vladi, čeprav je tudi edina prava, klasična komunistka, tudi velika častilka stalinističnega Kidriča. Torej nevarnejša od vseh drugih.

O. Fajonova? O, Fajonova! Še jokala se boš!

 

14

Seveda pa je poniževanje slovenske vojske samo ena od  “čistk” sedanje vlade Svobode, doživljamo tudi številne druge, na primer poniževanje žrtev pandemije z neobveščanjem in z napačnim obveščanjem javnosti, da so sedanje smrti zaradi virusa “demokratične”, zato ukrepi niso potrebni, smrti pod prejšnjo vlado pa so bile fašistične, tako kot “jašistični” ukrepi proti pandemiji. Pa tudi svoboda govora bo samo še demokratično kazniva, ne pa fašistično “diktatorsko” svobodna, kot pod prejšnjo, “janšistično”  vlado. Skratka, same nevarne blodnje hipijevskih, največkrat hudo – morilsko diktatorsko  –  drogiranih vnukov svojih stalinstični dedkov.

O, Slovenija! O, Slovenija! Še jokala se boš, če te vse to niti malo ne mori! Če si srečna, ker so se vendarle vrnili Titovi časi! O, Slovenija! O, Slovenija! Še jokala se boš, ker si sama izvolila to noro, stalinistično oblast! Najkrutejšo po osamosvojitvi države. O, Slovenija!

Frančiška Buttolo

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine