1.3 C
Ljubljana
sobota, 4 februarja, 2023

(PISMO BRALCA) Zdravstveni dom Kamnik ponovno na udaru!

Piše: Stanislav Colarič

Zdravstveni dom Kamnik, je eden najboljših daleč okoli. Prav gotovo ima direktor dr. Sašo Rebolj veliko zaslug za tako poslovanje. Zanesljivo pa je tudi to, da noben direktor to ne zmore sam. Direktor ima okoli sebe odlično mlado ekipo, s katero se očitno lahko dogovarja in uspehi so na dlani.

Sam nisem od včeraj in imam nekaj desetletne izkušnje s poslovanjem zdravniških uslug na področju Ljubljane in okolice.

Ko prideš v ZD Kamnik, takoj dobiš občutek, da so oni zaradi pacienta in ti želijo pomagati.

Rad bi na kratko samo omenil mojo izkušnjo v času odsotnosti mojega osebnega zdravnika, ki ga zelo cenim. Nujno sem potreboval recept za zdravilo, pa me telefonistka nikakor ni mogla prevezati v dežurno ambulanto, ker je bila stalno zasedena linija. Vprašala me je, kakšen imam problem. Ko sem ji pojasnil zadevo, mi je rekla, naj ji dam svojo številko, da bo šla sama v ambulanto in me bodo poklicali. V nekaj minutah, me je poklicala sestra iz ambulante, in mi je zagotovila, da naj grem po zdravila v lekarno, saj bo problem rešen takoj in tako je bilo.

Prav tako pa se je zgodilo, ko sem osebnega zdravnika klical iz tujine. Vse smo rešili takoj brez zapletov. Sredi noči sem bil tudi sam deležen urgentne pomoči hitro in kvalitetno.

Ne verjamete? Pojdite v ZD Kamnik in prepričali se boste!

Kdo in zakaj ima po vsem tem interes uničiti nekaj, kar deluje v dobro vseh nas?!

Poznam primere iz ZD Domžale, ki bi jih lahko imenoval z imenom in priimkom, ko do osnovnih dokumentov v nujnih primerih ne morejo priti in to od zdravnikov, ki se radi izpostavljajo za urejanje zadev izven svojega okolja, sami pa v svoji ordinaciji tega ne znajo.

In sedaj se je iz vladajoče strukture pojavila ideja, kako bodo spreminjali nekaj, pa se že v osnovi ve, da na slabše. Če že nimajo boljših idej, naj pustijo vsaj to pri miru kar deluje, vendar ne, očitno je interes uničiti še to, kar deluje dobro.

ZD Kamnik je že bil na udaru in uspešno se je vse ustavilo. Prav tako bo tudi sedaj. Če se zdravstveno osebje trudi za nas, ko jih mi potrebujemo, se bomo pa sedaj trudili tudi mi za njih na vseh področjih, v skupnem interesu.

Prav gotovo bo potrebno vladajoči strukturi nazorno povedati, da tako ne bo šlo. Ladja se potaplja in bomo res dopustili, da potone? Do sedaj niti enega dobrega predloga s strani te vlade ni bilo.

S strani predsednice DZ je bilo slišati, da sploh še niso začeli delati. Sedem mesecev je mimo, mi vas plačujemo za vsak dan, vi pa še niste začeli delati!

S strani pravosodne ministrice slišimo, da so mlada ekipa, ki se še uči! Halo, mi imamo šolske ustanove za učenje, ne pa delo na vladi za dobro plačan denar.

Sicer bi bilo bolje da ne bi delali sploh nič, bi bilo manj škode.

Sodelavci ministra Bešič-Loredana bežijo, saj so zadeve- odnosi na ministrstvu nevzdržni. Očitno bi bilo bolje, da bi se bolj posvetil popoldanskemu “fušu”,vse ostalo pa pustil pri miru.

Državljani, predvsem pa volilci in podporniki te vlade, pozabite na strankarsko pripadnost, dobro razmislite koga podpirate in zakaj. Danes imate še zdravnika, jutri ga morda tudi vi ne boste imeli. Zdaj je čas za ukrepanje. Poglejte v košarico, kaj ste prinesli iz trgovine sedaj, ali lansko leto za enak denar. Streznite se in skupaj povejmo na glas, DOVOLJ JE BILO, to je naša domovina in ne bomo jo dali tako poceni!

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine