12.5 C
Ljubljana
sreda, 29 marca, 2023

(PISMO BRALCA) Zaslužni papež vojak

Piše: Alojz Senekovič

Verniki smo bili ganjeni ob smrti zaslužnega papeža Benedikta XVI. O njegovem življenju je bilo v Družini podrobno napisano celo njegovo življenje.

Joseph Ratzinger se je rodil 16. aprila 1927. Bil je rojen istega leta kot jaz, zato me je najbolj zanimalo njegovo življenje med drugo svetovno vojno. Bil je nemški vojak, kakor tudi jaz, in po zmagi zaveznikov v ameriškem jetništvu, kakor tudi jaz. V Družini piše: »Malo pred koncem druge svetovne vojne so mladega Josepha zajeli ameriški vojaki, sledilo je životarjenje v zavezniškem taborišču pri Ulmu, kjer so ujetniki ‘zelo stradali’.« Želim javnosti povedati strahote, ki smo jih doživljali vojni ujetniki v ameriškem in francoskem ujetništvu. Bili smo nekaj dni brez hrane in vode, pod milim nebom. Popasli smo vso travo s koreninami vred, mlade poganjke z rastlin vse pojedli itd.

Vse te grozote je preveril kanadski pisatelj in založnik James Baque in napisal knjigo Druge izgube, ki je prevedena tudi v slovenski jezik. Nekaj naslovov iz te knjige: V taborišču pri Hechtscheimu se je na blatnih tleh plazilo na stotine živih okostnjakov, Preiskava o smrti približno milijon nemških ujetnikov v ameriških in francoskih taboriščih po drugi svetovni vojni. Knjiga ima 303 strani in slike s taborišči. Vse to sem preživel sam in moj dragi verski voditelj Benedikt WVI. Bog mu daj plačilo v Nebesih.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine