10.8 C
Ljubljana
petek, 7 oktobra, 2022

(PISMO BRALCA) Zakaj ne sme zazveneti v velikih trgovskih centrih tudi slovenska glasba?

Piše: Franc Pevec

V velike trgovske centre nosimo slovenski kupci veliko denarja, vendar pa si očitno ne zaslužimo spoštljivega odnosa oziroma osebnega dostojanstva, ki nam ga zagotavlja po 34. slovenska ustava kot človekovo pravico.

Zakaj? Zato, ker v njih ne bo nikoli zazvenela slovenska  glasba in pesem, pa čeprav glasbo predvajajo nenehno. Ali je to pravično do nas in  do naših glasbenih ustvarjalcev, ki nimajo tako velik glasbeni bazen kot tuji izvajalci in zaradi tega životarijo? Upravičeno lahko sklepamo, da gre za nestrpnost do slovenske glasbe, kar ni sprejemljivo.

Zanimivo je, da je slovenska država po 3. členu država slovenskega naroda, katerega temelj je slovenska kultura, vendar ni čutiti pozitivnega in pravičnega odnosa do slovenske kulture v naši državi, saj se tolerira njeno zaničevanje v velikih trgovskih centrih.

Vsi tiščimo glavo v pesek in ne storimo ničesar za plemenito človekoljubno dejanje, da bi vsaj malo zazvenela slovenska glasba v velikih trgovskih centrih. Ko bi odkrito o tem spregovorili in to objavili tudi medijsko, bi se lahko ta krivica do slovenske glasbe in nas samih, popravila. Tako pa smo skupaj s slovensko glasbo kulturno izbrisani, ko obiskujemo trgovske centre.

Kako dolgo ne bomo slišali niti ene slovenske skladbe v trgovskih centrih?  Tudi slovensko trgovsko združenje bi se lahko zganilo in storilo kaj za uresničitev tega človekoljubnega in  plemenitega dejanja.

 

Franc Pevec, Šentjur

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine